Acasă Noutati travel Japonia introduce din ianuarie 2019 taxa Sayonara

Japonia introduce din ianuarie 2019 taxa Sayonara

de Calatorul Multumit

Autoritatile japoneze au anuntat ca incepand cu data de 7 ianuarie 2019, vor introduce o taxa la iesirea din tara. Aceasta taxa va fi colectata de fiecare data cand se iese de pe teritoriul Japoniei pe cale aeriana sau navala. Taxa se aplica atat turistilor cat si cetatenior japonezi fiind scutiti de la plata acesteia doar persoanele care tranziteaza tara doar pentru 24 ore cat si copiii cu varsta sub 2 ani.

Numita Taxa Internationala Turistica aceasta va fi de 1.000 yeni, aproximativ 8.20 euro.

Desi taxa are o valoare mica prezinta totusi un impact negativ intr-o tara care oricum este considerata de turisti o destinatie scumpa.

In contexul in care Japonia va gazdui Jocurile Olimpice de Vara si Paralimpice din 2020, aceasta taxa va fi folosita pentru a dezvolta capacitatile de cazare, inlesnirea verificarilor in aeroporturi cat si introducerea mai multor terminale pentru plata biletelor de transport in comun si prezentarea informatiilor turistice in mai mule limbi straine.

Este estimat ca aceasta taxa va aduce in 2019 venituri de 50 miliarde de yeni.

Numarul turistilor care au vizitat Japonia in 2018 a atins un numar record de 30 milioane si se asteapta ca in 2020 cifra sa urce pana la 40 milioane de vizitatori anual.

Pentru a intra in Japonia cetatenii romani au nevoie doar de un pasaport simplu sau temporar valabil pe durata efectuarii vizitei. Nu este necesara obtinerea unei vize pentru romanii care viziteaza Japonia in scop turistic.

Sursa – mae.ro si straitstime.com

Foto coperta – pixabay.com/PresentationCafe

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii