Acasă Noutati travel Companiile aeriene care permit modificarea datelor de calatorie in contextul raspandirii coronavirusului

Companiile aeriene care permit modificarea datelor de calatorie in contextul raspandirii coronavirusului

de Calatorul Multumit

Pe fondul acutizarii raspandirii coronavirusului in toata lumea, anumite companii aeriene au anuntat ca sunt dispuse sa accepte modificari ale datelor de calatorie in cazul rezervarilor deja facute sau care vor fi facute fara a percepe taxe suplimentare. Astfel, companiile aeriene vin in intampinarea numeroaselor cereri primite de la pasageri prin care acestia au solicitat flexibilizarea datelor de calatorie datorita raspandirii coronavirusului.

Fiecare companie aeriana a stabilit conditii clare pentru modificari in datele rezervarilor sale. Aceste conditii se aplica celor care au rezervat biletele de avion prin intermediul site-urilor companiilor aeriene. In cazul celor care au cumparat de la site-uri intermediare, va trebui sa va adresati acestora.

 

O vizita la Parcul Acvatic Atlantis din Dubai iti aduce multa adrenalina plus o experienta de vis la intalnirea cu delfinii ! Rezerva bilete de intrare, abonamente cu sau masa pret redus cu reducere!

 

Air France

Air France, permite modificarea gratuita a datelor de calatorie pentru zboruri rezervate pana pe 31 martie 2020. 

Detalii pe site-ul Air France.

 

Blue Air

Blue Air, a anuntat pe pagina sa de Facebook ca permite ca zborurile rezervate in perioada 10-22 martie 2020 sa poata fi modificate gratuit fara a plati taxa de 40 euro. Perioada de calatorie: 10.03.2020 – 14.06.2020.

Detalii pe pagina de Facebook Blue Air.

 

British Airways

British Airways, permite modificarea gratuita a datelor de calatorie pentru zboruri rezervate intre 3 si 16 martie 2020, pentru orice ruta.  Efectuarea calatoriei va fi facuta oricand in urmatoarele 12 luni. Daca pretul initial platit pentru bilet este mai mic decat pretul stabilit pentru noile date de calatorie, va fi achitata diferenta de pret.

Detalii pe site-ul British Airways.

 

Eurowings

Eurowings, permite modificarea gratuita a datelor de calatorie pentru zboruri rezervate pana pe 31 martie 2020 care vor fi efectuate pana pe 31 decembrie 2020. In plus, pentru zborurile de efectuat pana pe 30 aprilie 2020, se accepta modificarea gratuita a datelor si efectuarea calatoriei pana pe 31 decembrie 2020.

Toate modificarile in datele de calatorie se pot face pana la data de 31 mai 2020.

Se pot face inclusiv modificari de rute si destinatii, dar cu plata diferentelor de tarife. 

Modifcarile se pot face pe site-ul Eurowings dar si prin aplicatia Eurowings app.

Detalii pe site-ul Eurowings.

Eurowings opereaza zboruri din Bucuresti si Timisoara.

 

KLM

KLM, permite gratuit modificarea datelor de calatorie pentru zboruri rezervate pana pe 31 martie 2020 si de efectuat in perioada 4 martie 2020 si 31 mai 2020. Noua data de plecare trebuie sa fie pana pe 31 mai 2020. Se accepta modificari de date si de destinatie cu plata diferentei de tarif, daca aceasta exista. 

Detalii pe site-ul KLM.

 

LOT Polish Airlines

LOT Polish Airlines, permite gratuit modificarea datelor de calatorie pentru zboruri rezervate pana pe 31 martie 2020 si de efectuat pana pe 24 aprilie 2020. Dupa modificare, calatoria trebuie efectuata pana pe 31 decembrie 2020.

Modificarile se accepta doar daca aeroportul de plecare si cel de destinatie sunt identice si pot fi facute prin LOT Contact Center sau Facebook Messenger. 

Detalii pe site-ul LOT

LOT opereaza zboruri din Bucuresti si Cluj-Napoca.

 

Lufthansa Group

Lufthansa Group (Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines si Air Dolomiti) vor permite gratuit modificarea datelor de calatorie pentru zboruri rezervate pana pe 5 martie 2020 si de efectuat pana pe 30 aprilie 2020. Dupa modificare, calatoria trebuie efectuata pana pe 31 decembrie 2020.

Pasagerii pot rezerva bilete de avion pana pe 31 martie 2020 pentru orice destinatie avand inclusa o  singura modificare gratuita a datelor de calatorie. Dupa modificare, calatoria trebuie efectuata pana pe 31 decembrie 2020.

Modificarile se accepta doar daca aeroportul de plecare si cel de destinatie sunt identice. Daca pretul initial platit pentru bilet este mai mic decat pretul stabilit pentru noile date de calatorie, va fi achitata diferenta de pret.

Modificarea datei de plecare trebuie facuta inainte de data si ora decolarii initiale.

Detalii pe site-ul Lufthansa. 

Oman Air

Oman Air, permite modificarea gratuita a datelor de calatorie pentru rezervarile facute in perioada 6 martie-31 mai 2020 pentru orice destinatie. Se accepta doua modificari gratuite per rezervare, la aceeasi clasa de calatorie. Zborurile trebuie efectuate pana la data de 31 octombrie 2020.

Detalii pe site-ul Oman Air.

 

Pegasus

Pegasus, permite modificarea gratuita a datei de calatorie daca zborul a fost achizitionat pana la data de 7 martie 2020, pe rute internationale sau spre Ciprul de Nord iar perioada de calatorie este intre 7 martie-31 mai 2020. Schimbarile trebuie facute pana la data de 30 aprilie 2020. Noua calatorie trebuie sa aiba loc pana pe 29 octombrie 2020.

Detalii pe site-ul Pegasus.

 

Qatar Airways

Qatar Airways, permite modificarea gratuita a datei de calatorie, a destinatiei sau o rambursare totala a costului biletului de avion in urmatoarele cazuri:

 

Zboruri spre/din China rezervate pana pe 26 februarie 2020 si cu data de calatorie pana pe 30 aprilie 2020. Modificari gratuite ale rezervarilor sunt permise pana pe 15 mai 2020.

Zboruri spre/din Hong Kong rezervate pana pe 26 februarie 2020 si cu data de calatorie pana pe 31 martie 2020. Modificari gratuite ale rezervarilor sunt permise pana pe 15 mai 2020.

Zboruri spre/din Iran (exceptie Teheran –QR 498/491) rezervate pana pe 3 martie 2020 si cu data de calatorie pana pe 15 aprilie 2020. Modificari gratuite ale rezervarilor sunt permise pana pe 15 mai 2020.

Zboruri spre/din Coreea de Sud (nu se aplica in caz de tranzit prin Doha) rezervate pana pe 26 februarie 2020 si cu data de calatorie pana pe 31 martie 2020. Modificari gratuite ale rezervarilor sunt permise pana pe 15 mai 2020.

 

Zboara cu Qatar Airways spre destinatii din intrega lume pornind din Bucuresti !

 

Zboruri spre/din Egipt rezervate pana pe 29 februarie 2020 si cu data de calatorie pana pe 31 martie 2020. Modificari gratuite ale rezervarilor sunt permise doar daca se va calatori in 30 de zile de la data initiala a calatoriei.

Zboruri spre/din Italia rezervate pana pe 4 martie 2020 si cu data de calatorie pana pe 31 martie 2020. Modificari gratuite ale rezervarilor sunt permise pana pe 15 mai 2020.

Detalii pe site-ul Qatar Airways.

 

Swiss Airlines

Swiss Airlines, pentru rezervari facute pana pe data de 5 martie 2020, pentru orice destinatie, cu data plecarii pana pe 30 aprilie 2020, nu se platesc taxele de modificare a datei de calatorie.  Se ofera o singura modificare gratuita a biletului de avion, cu plecare pana pe 31 decembrie 2020.

In plus, pentru orice noi rezervari de bilete cu efect imediat si pana la data de 31 martie 2020, se percep zero taxe de modificare a datei rezervarilor si se ofera o singura modificare gratuita a datei biletelor de avion.

Modificarile se accepta doar daca aeroportul de plecare si cel de destinatie sunt identice. Daca pretul initial platit pentru bilet este mai mic decat pretul stabilit pentru noile date de calatorie, va fi achitata diferenta de pret.

Modificarea datei de plecare trebuie facuta inainte de data si ora decolarii initiale.

Detalii pe site-ul Swiss.

 

Rezerva o masina pentru vacanta ta de la RENTALCARS ! 

 

Vueling

Vueling, pentru rezervari facute pana pe data de 23 martie 2020, pentru orice destinatie, nu se platesc taxele de modificare a datei de calatorie.  Modificarile se accepta doar daca aeroportul de plecare si cel de destinatie sunt identice. Calatoria trebuie sa aiba loc in cursul anului 2020.

Foto Calatorul multumit

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii