Acasă Vacante Buget 200€ Idei de calatorie, Festivalul Las Fallas (Valencia), 15-19 martie

Idei de calatorie, Festivalul Las Fallas (Valencia), 15-19 martie

de Calatorul Multumit

Toata lumea se distreaza, cu mic cu mare si participa la cel mai important festival traditional care are loc in luna martie in Valencia. Al treilea oras ca marime din Spania, Valencia atrage o multime de turisti curiosi sa asiste la marea sarbatoare, Las Fallas care anunta venirea primaverii.

Festivalul incepe in 1 martie si se incheie in 19 martie dar cele mai importante evenimente au loc intre 15-19 martie. Orasul este impanzit in aceasta perioada cu statui gigant care pot ajunge pana la 6 m inaltime numite ninot. In ultima zi va exista o jurizare  si, vor fi arse toate papusile, mai putin cea castigatoare care va fi expusa in Muzeul Fallero (program luni-sambata 9.30-19 si duminica 9.30-15; bilet 2 euro adultii, 1 euro copii; duminica intrare gratuita).

Pentru anul 2020 se pregatesc 800 de fallas care vor satiriza cu mult umor de la personaje politice, la eroi din povesti cat si tot felul de moravuri umane.

 

Rezerva o bicicleta, un tapas bike tur sau un tur privat cu mese asigurate cu BajaBike!


 

Las Fallas 2020 program

Din 25 februarie si pana in 15 martie sunt expuse statuile individuale, ninots care vor forma scene din  monumentele Fallas. Fiecare echipa va prezenta pentru jurizare cel mai bun ninots pe care l-au conceput.

Din 1-19 martie,  zilnic la ora 14 in Plaza del Ayuntamiento are loc Mascleta, adica un spectacol pirotehnic de artificii la sol pentru 5-7 minute cu un final asurzitor.

Apoi terasele se umplu de oameni care trec sa serveasca o paella tipica valenciana cu orez, fasole verde, anghinare, carne (de pui sau iepure) si condimente (sofran si rozmarin).

Cea mai importanta parte a festivalului se desfasoara  intre 15-19 martie cand cerul Valenciei “se aprinde” cu o multime de artificii. La miezul noptii lumea se aduna pe Passeo de la Alameda pentru inca o Noapte de foc (Nit del foc).

Din 15-16 martie statuile individuale ninots sunt asamblate in monumente uriase numite fallas. Acestea sunt construite pe schelet de lemn, cu polistiren, vopsite in culori aprinse si surprinse in ipostaze pline de umor. In 17 martie are loc jurizarea si alegerea statuii care va fi crutata.

In 19 martie are loc La Cremà (arderea) cand se dau foc la toate statuile mai putin la cea castigatoare. Orasul se umple de zgomote, lumina si culoare si ultima falla care se arde este cea din Plaza del Ayuntamiento, astfel punandu-se punct festivalului.

Facilitati oferite de Valencia card

In Valencia va puteti descurca foarte usor cu un Valencia card care va ofera pt 24, 48 sau 72 de ore transport gratuit, intrare libera la muzeele de stat din oras si 50% reducere in magazine si restaurante. Preturile sunt de 15 euro (card 24 ore), 20 euro (card 48 ore) si 25 euro (card 72 ore). Exista si reduceri de pret daca achizitionati cardurile online de pe TIQETS.

Zboruri din Bucuresti, Timisoara si Cluj.

 

Rezerva un transfer rapid de la aeroport spre centru, din mai multe orase din Spania, Marea Britanie, Italia, Portugalia, Cehia, Malta, Islanda, Polonia sau Olanda cu autocarele TERRAVISION !


 

Perioada 14-17 martie

Zbor Bucuresti-Valencia | 135 euro Rezerva zbor

Cazare 3 nopti cu mic dejun

1.Hotel Miramar>> 283 euro |camera dubla cu mic dejun | 141 euro/pers. Rezerva cazare

2.Hotel Valencia Ciudad de las Ciencias>> 363 euro |camera dubla cu mic dejun | 181 euro/pers. Rezerva cazare 

Total zbor+cazare 3 nopti >> de la 276 euro/pers.

 

Rezerva o masina pentru vacanta ta de la RENTALCARS ! 

 

 

Perioada 14-17 martie

Zbor ClujValencia | 204 euro Rezerva zbor

Cazare 3 nopti cu mic dejun

1.Hotel Miramar>> 283 euro |camera dubla cu mic dejun | 141 euro/pers. Rezerva cazare

2.Hotel Valencia Ciudad de las Ciencias>> 363 euro |camera dubla cu mic dejun | 181 euro/pers. Rezerva cazare 

Total zbor+cazare 3 nopti >> de la 345 euro/pers.

 
 

Perioada 13-16 martie

Zbor Timisoara-Valencia |130 euro Rezerva zbor

Cazare 3 nopti cu mic dejun

1.Hotel Miramar>> 283 euro |camera dubla cu mic dejun | 141 euro/pers. Rezerva cazare

2.Hotel Valencia Ciudad de las Ciencias>> 355 euro |camera dubla cu mic dejun |177 euro/pers.Rezerva cazare 

Total zbor+cazare 3 nopti >> de la 271 euro/pers.

 

Zboara cu Qatar Airways spre destinatii din intrega lume pornind din Bucuresti !


 

*Oferta este o propunere de vacanta pe cont propriu – DIY, pentru care este necesar sa intrati pe site-urile indicate si sa faceti rezervarea. Oferta era valabila in momentul publicarii si are disponibilitate limitata.

Foto pixabay.com

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii