Acasă Blog Cele mai scumpe orase din lume in care sa traiesti in 2020

Cele mai scumpe orase din lume in care sa traiesti in 2020

de Calatorul Multumit
cele mai scumpe orase din lume | costul vietii | Viena | Calatorul Multumit |

cele mai scumpe orase din lume | costul vietii | Viena | Calatorul Multumit |

Cele mai scumpe orase din lume in 2020, este un top publicat de compania Mercer.

Ca si in 2019, Hong Kong este pe primul loc. Orasul Asghabat din Turkmenistan, trece de pe locul 7 (2019) pe locul 2 in 2020. Tokyo obtine locul 3 in acest top. Mai departe pe pozitiile 4-10 se gasesc 3 orase din Elvetia, Zurich, Geneva si Berna, 2 orase din China, Shanghai si Beijing precum si New York si Singapore.

Milano este pe locul 47, Paris pe locul 50, Viena pe locul 54. Mentionam ca Viena s-a clasat in 2019, pe primul loc in topul oraselor cu standardul cel mai ridicat de viata in care ai putea sa traiesti. Iar de 10 ani la rand, Viena ocupa prima pozitie in topul oraselor cu standardul cel mai ridicat de viata.

O corelatie interesanta este cat de scump reprezinta costul de trai fata de ce standarde de viata iti ofera orasul in care traiesti. In Elvetia situatia este echilibrata, orasele care sunt cuprinse in topul celor care ofera standarde ridicate de viata sunt si in top 10 cele mai scumpe din lume.

Londra este pe locul 19 iar Dubai este clasat pe locul 23 in lume in topul celor mai scumpe orase in care poti sa traiesti. Budapesta este pe locul 170 iar Sofia pe locul 180.

Romania

Bucuresti ajunge in 2020 pe pozitia 174 dupa ce in 2019 se clasa pe pozitia 176. Viata s-a mai scumpit putin! Interesant este ca Bucuresti se claseaza intre orasele Port Louis, Mauritius si Port au Prince, Haiti, acestea fiind pe pozitia 173 si respectiv 175. Ca si standard de viata, Bucurestiul se claseaza pe locul 109 in 2019 in topul Mercer din cele 231 de orase analizate.

 

Cel mai ieftin cost de trai, cele 10 orase in care poti sa traiesti sunt: 2 orase din Pakistan, Lusaka-Zambia, Tibilisi-Georgia, Skopje-Macedonia de Nord, Banjul-Gambia, Windhoek-Namibia, Tashkent-Uzbekistan, Bishkek-Kyrgyzstan, ultimul fiind Tunis-Tunisia.

Studiul Mercer este prezentat aici.

 

Oferte pentru Revelion 2021 

>> Oferta Craciun si Revelion in Dubai, aici

>> Craciun si Revelion in Maldive, aici

>> Revelion in Antalya, aici

>> Revelion in Zanzibar, aici

>> Revelion in Istanbul, aici

>> Revelion in Hurghada, aici

 

Foto Viena, Calatorul Multumit

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii