Acasă Noutati travel Cu masina in Grecia

Cu masina in Grecia

de Calatorul Multumit
cu masina in Grecia

cu masina in Grecia

Romanii aleg sa mearga cu masina in Grecia fiind o varianta mai sigura  si mai comoda in aceasta perioada de criza. Autoritatile elene ne-au dat peste cap planurile de calatorie cand, acum o saptamana, au anuntat ca in perioada 1-15 iulie intrarea turistilor se poate face doar printr-un singur punct de frontiera Kulata (Bulgaria)-Promachonas (Grecia). Vama Makaza este inchisa din 6 iulie pentru cei care vor sa intre in Grecia in scop turistic.

Kulata si Makaza

Kulata si Makaza

Punctul de frontiera Kulata-Promachonas este in prezent dotat cu infrastructura tehnica necesara pentru scanarea noilor formulare. Iar la frontiera terestra romanii pot fi supusi unor teste Covid aleatorii. In cazul ca ai fost testat, turistul se deplaseaza la unitatea de cazare si asteapta 24 de ore sosirea unui raspuns. Daca testul va fi pozitiv, turistul va fi contactat. In cazul unui test negativ, nu esti anuntat iar la expirarea celor 24 ore iti continui vacanta.

In cazul in care sunteti selectat pentru testare dar aveti un rezultat negativ la un test Covid facut in Romania, acesta poate fi luat in considerare de autoritatile elene daca este realizat cu maxim 72 de ore inainte calatorie.

 

Informatii in timp real vama Grecia

Pe Facebook, pe grupul Forum Grecia, gasiti informatii in timp real despre ce se petrece la granita Kulata-Promachonas. Acolo romanii povestesc ca cozile s-au domolit, se trece usor. Se testeaza aleatoriu turistii sositi la frontiera. Unii deja isi dau cu parerea ca formularele cu anumite coduri intra cu siguranta la testare. S-a presupus ca e vorba de cele care incep cu cifra 1.

 

Despre formularul care trebuie completat pentru a intra in Grecia, detalii aici.

Inainte de calatoria in Grecia cu masina sau cu avionul verificati situatia la zi anuntata de autoritatile elene si completati formularul pe site-ul https://travel.gov.gr/#/

 

Daca iti este dor de Grecia, vara aceasta ai zboruri directe cu Wizz Air din Bucuresti catre Santorini si Mykonos, detalii aici!

 

Foto Calatorul multumit

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii