Acasă Noutati travel De astazi, intrarea in Grecia este conditionata de completarea unui formular

De astazi, intrarea in Grecia este conditionata de completarea unui formular

de Calatorul Multumit
Halkidiki | Grecia | Calatorul Multumit

Halkidiki | Grecia | Calatorul Multumit

Incepand cu data de 1 iulie, a fost stabilit un nou protocol de intrare cu formular in Grecia pe care il au de respectat toti cei care viziteaza aceasta tara.  Vei avea de completat formularul PLF, adica Passanger Locator Form cu minim 48 ore inainte de sosirea ta in Grecia.

Vezi formular >> link aici.

Pasii pentru completarea formularului

Autoritatile elene au anuntat ca formularul este necesar pentru o mai buna gestionare a afluxului de turisti; cat si pentru asigurarea conditiilor de siguranta necesare in aceasta perioada.

Fie ca sosesti cu masina sau cu avionul in Grecia, completezi inainte acest formular, il trimiti si vei primi pe loc un cod QR.

Acest cod QR va fi scanat cand vei ajunge la controlul de securitate. In functie de ce ai declarat, poti fi suspus unui test COVID-19 de tip PCR sau poti circula mai departe.

Deoarece Romania a fost acceptata in primul grup de tari, considerate foarte sigure, turistii romani nu trebuie sa isi faca griji ca vor fi testati la frontiere.

Probabilitatea ca acest lucru sa se intample este foarte mica. In eventualitatea testarii, aceasta presupune prelevarea unor probe din nas si gat. Turistul isi continua calatoria iar numai daca testul este pozitiv va fi instiintat.

Pe formularul PLF trebuie sa completezi traseul pe care l-ai parcurs pana ai ajuns in Grecia, daca vii direct sau nu, cat si datele tale de cazare in Grecia.

 

Sosire cu avionul in Grecia

Formularul prevede sa treci detalii despre datele zborului cat si despre conexiuni, compania aeriana, datele tale de identificare, adresa la care vei fi cazat in Grecia.

 

Sosire cu masina/autocarul/trenul in Grecia

Formularul prevede sa treci detalii despre datele de identificare a masinii, traseul tau, datele personale, adresa la care vei fi cazat in Grecia.

 

Vara aceasta ai zboruri directe cu Wizz Air din Bucuresti catre Santorini si Mykonos, detalii aici!

Rezerva o cazare cu anulare gratuita in Grecia cu BOOKING ! Daca se schimba planurile, esti acoperit!
Booking.com

Foto Calatorul multumit

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii