Acasă Noutati travel Lista tarilor incadrate la zona verde

Lista tarilor incadrate la zona verde

de Calatorul Multumit
Lista tari verzi | lista tari galbene | tari carantina | Calatorul Multumit |

Lista tari verzi | lista tari galbene | tari carantina | Calatorul Multumit |

Lista tarilor verzi s-a actualizat pe site-ul CNSCBT, insa practic ea a “disparut” si s-a publicat doar lista cu tarile incadrate la zona galbena care va intra in vigoare din data de 8 aprilie 2021. 

Toate persoanele care se intorc din aceste state incadrate la zona galbena li se va impune masura carantinarii la domiciliu/locatia declarata pentru 10 zile si prezentarea unui test PCR realizat cu 72 ore inainte de imbarcare (pentru cei care vin cu avionul) sau 72 ore inainte de a intra in Romania (pentru cei care realizeaza calatorii rutiere) cu cateva exceptii:

1.Cei care nu vin cu test PCR (doar in cazul calatoriilor rutiere este posibil) vor sta in carantina 14 zile (se poate iesi in ziua 10 cu test negativ- prelevat in ziua 8).

2.Cei care s-au vaccinat iar dupa a doua doza au trecut 10 zile, pot intra fara carantina in Romania chiar daca vin din tari galbene si nu vor prezenta test PCR.

3.Cei care au acte si pot dovedi ca au avut COVID in ultimele 90 de zile nu li se mai aplica masura carantinarii la intoarcerea in tara dintr-un stat considerat galben si nu prezinta nici test PCR. (ex.dovezi: test pozitiv, bilet de iesire din spital, test anticorpi Ig G)

4.In caz de situatii familiale deosebite, preschimbare documente, programare la vaccinare, etc DSP va poate aproba suspendarea carantinei pentru o perioada clara.

5.Cei care vin din Marea Britanie vor sta in carantina 14 zile.

6.Toti cei care vin din tari galbene si raman in Romania pentru o durata mai mica de 72 ore, vor prezenta un test PCR realizat cu 72 ore inainte de a intra in Romania fiind scutiti de carantina.

7.Persoanele care sunt in tranzit provenind din tari galbene vor prezenta test PCR si sunt exceptate de la masura carantinarii. Tranzitul nu poate depasi 24 ore .

8.Persoanele care vin în România din tarile de pe lista galbena dar care, înaintea sosirii în România au petrecut ultimele 14 zile anterioare, consecutive, într-una sau mai multe tari verzi nu stau in carantina dar prezinta test PCR.

9.Exceptii speciale de la prezentarea unui test si a realizarii zilelor de carantina: personalul aviatic, feroviar, diplomatii, etc.

 

Din data de 13 februarie 2021, ora 00 la calatoriile realizate din tarile galbene catre Romania se solicita test PCR  realizat cu 72 ore inainte si efectuarea a 10 zile de carantina. Copii cu varsta mai mica sau egala cu 3 ani nu vor prezenta test. 

 

Mai jos aminitim tarile din Europa si de pe celalalte continente care se afla pe lista galbena. Cu exceptia statelor enumerate imediat mai jos, restul se considera aflate pe lista tarilor verzi. Adica nu ai nevoie de test PCR si nu vei sta in carantina.

Daca doresti sa calatoresti in strainatate iti recomandam sa verifici atent pentru tarile respective Conditiile de intrare impuse romanilor.

 

  • Tarile colorate cu visiniu sunt nou intrate pe lista. Pentru ele, carantina 10 zile si prezentarea de test intra in vigoare din 8 aprilie 2021. 

Lista tarilor europene

Andorra

Austria

Belgia

Bosnia-Herzegovina

Bulgaria

Cehia

Cipru

Croatia

Estonia

Franta

Insula Man

Italia

Kosovo

Luxemburg

Macedonia de Nord

Monaco

Muntenegru

Olanda

Palestina

Polonia

Republica Moldova

San Marino

Serbia

Slovenia

Suedia

Turcia

Ucraina

Ungaria

 

Ai vrea sa faci un tur cu un ghid in Palatul Cotroceni, la Ateneul Roman sau la Targoviste, barajul Vidraru si Curtea de Arges? Rezerva turul tau pe Tiqets si descopera palatele din Bucuresti! Vezi ofertele Tiqets aici.

 

Lista tarilor terte

Africa de Sud

Armenia

Aruba

Bahrain

Bermuda

Bonaire, Saint Eustatius si Saba

Brazilia

Chile

Curacao

Iordania

Kuweit

Liban

Puerto Rico

Seychelles

Teritoriul Insulelor Wallis si Futuna

Uruguay

 

Lista intra in vigoare de la data de 8 aprilie 2021. 

Sursa pentru lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat  poate fi gasita >>  aici.

Hotararea CNSU nr.9/11.02.2021 poate fi gasita aici.

Tarile care nu se regasesc pe aceasta lista sunt considerate a fi pe Lista tarilor verzi.

 

Alte articole despre Romania

Cazari din Romania dotate cu ciubar, detalii aici.

Cabane si case de vacanta pentru Paste 2021, detalii aici.

Atractii turistice din Oradea, detalii aici

Saline din Romania, detalii aici.

Cazare la casute pitoresti in Romania

Cu trenul intre Bucuresti si Brasov in 127 minute

 

Rezerva o cazare cu anulare gratuita cu BOOKING ! Daca se schimba planurile, esti acoperit!
Booking.com

 

Rezerva o masina pentru vacanta ta de la RENTALCARS !

Foto articol Calatorul Multumit

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii