Acasă Noutati travel Descoperirile din necropola Saqqara, Egipt

Descoperirile din necropola Saqqara, Egipt

de Calatorul Multumit
necropola Saqqara | descoperiri in Egipt | sarcofage si mumii |

necropola Saqqara | descoperiri in Egipt | sarcofage si mumii |

Necropola Saqqara este situata la 30 km sud de Cairo, in apropiere de valea Nilului. Locul este consemat ca monument UNESCO din 1979. In acest cimitir au fost ingropate atat persoane care isi permiteau morminte si conditii de imbalsamare luxoase cat si cei de conditie modesta.

Din descoperirile facute pana acum, specialistii au demostrat ca Saqqara functiona ca o uriasa necropola unde mortii erau imbalsamati si asezati in morminte in functie de cat platisera pentru acest serviciu. Este prima necropola in care se descopera asa ceva, o industrie uriasa care se ocupa de respectarea traditiilor celor morti. In plus, preotii care se ocupau de necropola si care erau excelenti negustori, aveau grija mai departe de morminte si de sufletele celor raposati. Detalii aici.

Descoperiri recente la Saqqara

La mijlocul lunii noiembrie 2020, la Saqqara s-a facut inca o descoperire colosala. 100 de sarcofage pictate, sigiliate, majoritatea cu mumii in interior cat si 40 statuete. Unele mumii au inca si hainele pe ele fiind foarte bine pastrate. Autoritatile au explicat ca aceste descoperiri provin din perioada dinastiei Ptolemeica care a durat in Egipt aproximativ 300 de ani, in jurul anului 320 i.Hr. Descoperirile facute vor fi prezentate publicului in 3 muzee egiptene din Cairo inclusiv in Marele Muzeu Egiptean care inca nu a fost inaugurat.

 

Secretele Mormantului din Saqqara

Secretele Mormantului din Saqqara este numele documentarului realizat de Netflix si lansat in 2020. Cu o durata de 1 ora si 54 minute prezinta echipa de arheologi, egiptologi, specialisti in mumii cat si in descifrarea hieroglifelor care descopera ceva uluitor. Un mormant neatins si nedeschis de 4.400 de ani este analizat iar tainele lui prezentate publicului larg. In plus, pentru prima data, specialistii aduc la lumina o mumie a unui pui de leu.

Trailer documentar Netflix

Anul acesta autoritatile egiptene au lucrat intensiv inaugurand mai multe muzee in toata tara, punand la punct noi situri arheologice pentru a fi vizitate de turisti si pregatind in continuare inaugurarea Marelui Muzeu Egiptean din Cairo.

 

Alte articole interesante despre mumii si faraoni

Inaugurare Muzeul din Hurghada

Expozitia Tutankhamon 

Revelion 2021 in Hurghada

Muzeul Egiptului din Torino

 

Foto Calatorul Multumit

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii