Acasă Noutati travel Emiratele Arabe Unite vor sa atraga turistii straini prin schimbarea legislatiei

Emiratele Arabe Unite vor sa atraga turistii straini prin schimbarea legislatiei

de Calatorul Multumit
Emiratele Arabe Unite | Dubai | foto din Burj Khalifa | Calatorul Multumit in Dubai |

Emiratele Arabe Unite | Dubai | foto din Burj Khalifa | Calatorul Multumit in Dubai |

Emiratele Arabe Unite vor sa atraga turistii straini si investitorii printr-un pachet de legi care dau mai multa libertate. Este vorba de subiecte fierbinti pentru turistii care vizitau Dubai si alte emirate sau pentru strainii care locuiesc deja acolo.

  • Citeste articolele noastre despre Dubai si Abu Dhabi:

Ce poti face cu 60 lei-50 aed- in Dubai?

Ghidul atractiilor din Dubai si Ghidul atractiilor din Abu Dhabi

Info despre transportul in comun prin Dubai

Parcul acvatic Atlantis Aquaventure

Plaja Corniche si Marea Moschee

Observation Deck si Emirates Palace

 

Odata cu normalizarea relatiilor cu Israelul cat si datorita faptului ca Dubai este gazda Expo2020 (care din cauza pandemiei a fost amanat pentru 2021) exista sanse la un numar mare de turisti.

Cu aproape 17 milioane de turisti care au vizitat tara in 2019, Emiratele Arabe Unite sperau sa atinga cifra de 20 milioane de turisti in 2020 si 25 milioane in 2025.

Multi dintre cei care lucreaza in Dubai sunt din Asia de Sud iar restul experti din Europa si America sau alte tari arabe. In timp ce primii sunt slab platiti, ce-a de-a doua categorie primeste venituri substantiale.  Atat pentru turisti cat si pentru cei care muncesc in Dubai, se impuneau legile islamice.

Turistii care vin in EAU stiau ca exista legi care combat vanzarea alcoolului, sarutul sau imbratisarile in spatiul public, 2 persoane de sex opus nu puteau locui in aceiasi camera, etc. Noile legi vor permite consumul de alcool, coabitarea cuplurilor care nu sunt casatorite, protectia femeilor de crimele facute din onoare, strainii vor putea evita legile islamice in ceea ce priveste casatoria, divortul si mostenirile, etc. Detalii  aici.

Cand am vizitat EAU in 2018-2019 din experienta proprie putem spune ca se simte o mai mare rigiditate fata de turisti dar si respectarea normelor islamice mai pregnant in Abu Dhabi fata de Dubai. Dubaiul era mult mai permisiv bineinteles daca nici tu ca turist nu sareai calul.

Video Dubai Metro Line

 

Foto si video Calatorul Multumit

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii