Acasă Destinatii turistice Evenimentele lunii iunie din Paris

Evenimentele lunii iunie din Paris

de Calatorul Multumit

Evenimentele lunii iunie din Paris sunt pe toate gusturile: sportive, muzicale si artistice iar la finalul lunii se deschide sezonul cumparaturilor cu reduceri de pana la 70%.

Din 1 iunie – 6 ianuarie 2019 la Muzeul de Arta Moderna din Paris puteti admira expozitia lui Zao Wou-Ki ”Spatiul este liniste. Bilet adulti 12 €, redus 10 €. Intrare gratuita pentru cei sub 18 ani. Program vizitare: marti-duminica 10-18.

1-3 iunie Musicora, un targ cu peste 180 de expozanti de instrumente muzicale, accesorii si echipamente. Loc de desfasurare: Grande Halle de la Villette.

 

2-3 iunie Festivalul We love green care aduce in centrul atentiei muzica dar si ecologia. Locul de desfasurare este Padurea Vincennes, “plamanul verde” al Parisului. Intrarea libera.

 

6 iunie-12 iulie la Palatul Garnier se prezinta opera Don Pasquale de Gaetano Donizetti.

7 iunie – 10 septembrie la Muzeul Luvru expozitia „Pastelurile Muzeului Luvru” cuprinde 120 de lucrari care vor surprinde complexitatea si fragilitatea acestei arte.

Din 10 iunie la Palatul Garnier va fi pusa in scena Cenusareasa a lui Rossini.

11 iunie -23 septembrie la Museul d`Orsay va avea loc expozitia “In culoare, sculptura policroma din Franta intre 1850-1910” si influenta Art Nouveau.

15-17 iunie festivalul de muzica rock Download va avea loc in Bretigny-sur-Orge. Astepati-va la nume grele ca: Guns n’Roses, The Offspring si Foo Fighters.

16 iunie– 15 septembrie la Palatul Versailles in fiecare sambata seara pentru 2.30 ore veti asista la un show cu lumina si muzica ale fantanilor. In final are loc si un foc de artificii. Biletul de intrare costa intre 22-26 € /persoana.

17 iunie pe Hipodromul Chantilli, Premiul Diane Longines, o competitie ce dateaza de 167 de ani. Este vorba de o intrecere cu caii pe distanta de 2.100 m. Inainte de competitie va asteapta un concert gratuit si un picnic. Dintre toate femeile care vor participa din tribune, va fi aleasa o castigatoare a premiului Mademoiselle Diane acordat celei mai elegant imbracate participante. Biletele incep de la 8 €.

21 iunie Fête de la Musique. Sarbatoarea muzicii cuprinde strazile Parisului, locurile de desfasurare fiind: Jardin des Tuileries, Petit Palais, Luvrul, Jardin du Luxembourg.  Cea mai lunga zi din an se sarbatoreste cu concerte cu intrare libera si reprezentatii stradale.

21 iunie -7 octombrie la Petit Palais expozitia “Impresionistii in Londra, o calatorie pe urmele pictorilor francezi exilati peste canal” este realizata in colaborare cu galeria Tate Modern.

Pot fi admirate 100 de lucrari realizate la Londra de artisti francezi ca: Carpeaux, Tissot, Daubigny, Legros, Dalou, Pissarro, Monet, Sisley sau Derain.

Program vizitare: marti-duminica 10-18 iar vinerea program pana la ora 21. Intrarea este libera pentru cei care au sub 18 ani.

25-28 iunie Fête de cinema, puteti intra la un film cu 4 € in cinematografele legendare  ca: Grand Rex, Max Lider sau in Louxor, ultimul complet renovat.

25 iunie- 1 iulie Festivalul de Jazz La Defence la care intrarea este libera. Iar, daca aveti o trupa, va puteti inscrie pana in 3 iunie la concursul  La Defense Jazz care acorda premii substantiale castigatorilor.

27 iunie7 august se da startul reducerilor de vara. Pentru 6 saptamani, reduceri de pana la 70% va vor tine prin magazine.

28 iunie – 1 iulie Turneul de golf Open de France. Un eveniment care atrage nume importante fiind unul dintre cele mai mari evenimente dedicate golfului.

29 iunie-1 iulie show-ul Fast and Furious live la Accor Hotels Arena. Pretul unui bilet incepe de la 36€.

30 iunie-22 iulie Paris Jazz Festival va avea loc pe Esplanade du Chateau de Vincennes ce devine simbolul scenei franceze si pariziene de jazz. Invitatii sunt cei mai populari cantareti de jazz din lume.

Foto Pixabay

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii