Acasă Destinatii turistice Evenimentele lunii martie 2018 din Roma

Evenimentele lunii martie 2018 din Roma

de Calatorul Multumit

Mergi la Roma in luna martie? Ai aici o lista de evenimente la care poti participa: de la degustari de vinuri sau inghetata pana la participarea la un bal.

Pentru o vacanta reusita am conceput pentru tine un Ghid al muzeelor din Roma cu program, pret bilet si zile cu intrare libera, uita-te aici.

Arunca o privire si pe articolul cu Tot ce trebuie sa stii despre obiectivele din Roma pentru recomandari actualizate care iti pot fi de folos cand ajungi in Cetatea eterna.

4 martie: in prima duminica din luna intrarea este gratuita la muzeele de stat, cum este Colosseum sau Galeria Barberini. Aveti aici o lista.

8 martie: Ziua Femeii sau Festa della Donna, cum se spune in italiana. Daca doriti sa iesiti intr-un local, rezervati din timp o masa pentru ca poate fi cam aglomerat.

11 martie: stim ca iti place inghetata asa ca esti invitat(a) la Palazzo Freddo di G.Fassi in Esquilino. Poti incerca noi arome de inghetata inspirate de viata din cartierele Romei.

Degustarea va fi gratuita si va avea loc la restaurantele, barurile si cafenelele din zona intre ora 16-19.

15 martie: primul spectacol-show “Giudizio universale. Michelangelo and the Secrets of the Sixtine Chapel.” Mai multe detalii aici.

17 martie: sarbatoarea Sf.Patrik. Este cel mai iubit si mai cunoscut sfant al Irlandei si petrecerea se muta in barurile irlandeze din Roma. Dar nu numai. Puteti participa si la un Bal Celtic care incepe la ora 19 la Parco dei Principi Grand Hotel&spa.

17-18 martie: Sarbatoarea vinului la Testaccio`s Citta dall`altra Economia. Se pot degusta vinurile producatorilor din toata Italia.

Participa doar vinurile producatorilor care nu folosesc chimicale. Program: sambata 11-20, duminica 10-19. Biletul de intrare este 10 euro.

29 martie: slujba oficiata de Papa la ora 9.30 in Bazilica Sf.Petru.

30 martie: Papa va oficia o procesiune pe via Crucis, la Colosseum cu incepere de  la ora 21. Pentru acest eveniment Colosseum va fi inchis de la ora 13.

 

Expozitii care se desfasoara la Roma

Expozitie Monet din Complesso del Vittoriano, Roma

La cererea publicului, expozitia se prelungeste pana in data de 3 iunie 2018.

60 de tablouri ce provin din Muzeul Marmottan Monet din Paris, chiar acelea pe care artistul le tinea in locuinta sa din Giverny si, pe care fiul sau, Michel le-a donat muzeului.

De la caricaturile celebre anilor `50 la peisajele rurale si urbane ale anilor 1800 din Londra, Paris, Vétheuil, Pourville pana la portretele copiilor, flori sau salcii plangatoare, pe toate le puteti vedea in aceasta expozitie. Dintre cele mai importante lucrari amintim: “Portretul lui Michel Monet”, “Nimfe”, “Trandafiri”, “Londra.Parlamentul. Reflectii pe Tamisa”.

Bilet adulti 15 euro.

Adresa: Via di San Pietro in Carcere, Roma

 

Expozitia “Citate practice. Fornasetti de la Palazzo Altemps”

O expozitie cu nu mai putin de 800 de articole din arhivele de design ale lui Pietro Fornasetti sunt expuse la Palazzo Altemps pana la data de 6 mai 2018.

Fornasetti Pietro ( 1913-1988) este un artist italian, pictor, sculptor, designer de interior si creator de 11.000 de obiecte de scenografie si costume.

Sursa: anamericaninrome.com

Foto coperta Calatorul multumit

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii