Acasă Blog Nisa, o zi de city break la mare

Nisa, o zi de city break la mare

de Calatorul Multumit

Este interesant si foarte placut sa te trezesti dimineata in Elvetia si sa pornesti pentru o zi de city break la mare.  In 30 minute sa fii in aeroport, iar cu un zbor de o ora sa ajungi la Nisa, pe Coasta de Azur. Ne-am programat un zbor de dimineata Basel-Nisa si intoarcerea in aceeasi zi, cu zborul de seara.

Pretul biletelor de avion fost foarte bun, 40 euro dus-intors. Aveam aproximativ 12 ore sa exploram Nisa. Zborul Easyjet a fost placut, linistit si am avut parte si de o panorama frumoasa.

 

Transferul de la aeroportul din Nisa in oras

Aeroportul Nisa, Coasta de Azur este al doilea cel mai aglomerat al Frantei cu 13,3 milioane de pasageri in 2017.  Aeroportul are 2 terminale si ne-am deplasat intre ele cu autobuzul care face transferul gratuit. Am aterizat pe terminalul 2 si aveam nevoie sa ajungem la terminalul 1.

Cel mai simplu dar si mai scump este sa mergeti cu liniile expres 98 (spre Liceul Massena) si 99 (spre gara)  la care biletul este 12 euro dus-intors ( in 2018). Mai sunt si alte mijloace, cum ar fi autobuzele care trec pe strada principla din fata aeroportului liniile 23, 52, 59 si 70 sau trenul. Biletele de autobuz sunt 1,5 euro dar vor merge greu, avand multe statii pana in centru si traficul este ingrozitor mai ales vara. Avem si o alta solutie.

Tips transport aeroport-oras

Odata ce iesiti in afara Terminalului 1 aveti de mers  cam 15 minute pana la gara Nice St.Augustin.

De la automat puteti sa va luati biletul care costa exact 1,90 euro iar in 6 minute coborati in gara din Nisa. Nu va mai spun ca dimineata sau seara cand trenurile sunt pline cu navetisti conductorul nu verifica biletele. Oricum, sunt foarte putini turisti care aleg aceasta varianta de transport spre oras si nu sunt multi pasageri care sa urce din aceasta gara. Este mai necunoscuta aceasta varianta de transport si ne bucuram ca o putem impartasi din proprie experienta.

Transportul in Nisa

In oras, un bilet de autobuz este 1,5 euro iar daca aveti mai multe calatorii de facut sau sunteti un grup va poate ajuta si un set de 10 bilete care costa 10 euro. Un abonament pentru o zi este 5 euro cu precizarea ca nu poate fi folosit pe liniile expres spre aeroport. Le puteti cumpara din autobuz, de la automat sau de la casele de bilete.

 

Ce am reusit sa vedem in Nisa?

Gara din Nisa, construita in 1867 de acelasi arhitect care a realizat si gara din Milano, Louis Bouchot.

Catedrala ortodoxa Sf.Nicolae este cel mai important edificiu de acest gen din afara granitelor Rusiei.

In stilul bisericilor rusesti, interiorul este bogat ornament si detine icoane de o mare valoare iar exteriorul reprezinta un contrast evident cu orasul din jur.

De pe Colline du Château, cascada si privelistea sunt de neratat.

 

Promenada les Anglais se intinde pe o lungime de 7 km de la aeroport pana aproape de portul din Nisa.

De-a lungul ei sunt numeroase baruri, localuri si obiective cum este faimosul Hotel Negresco, Muzeul de Arte Asiatice, Palais de la Mediterranee sau parcul Phoenix.

Promenda les Anglais este faleza pe care toata lumea iese, mai ales seara  sa alerge, sa se plimbe si sa vada ce mai este nou. Din loc in loc standuri de biciclete isi fac aparitia fiind practicabila atat de ciclisti cat si de pasionatii de role.

Muzeul Matisse cu picturi, sculpturi, guase si obiecte personale ale artistului.

Palatul Lascaris o cladire fascinanta prin istoria familiei Lascaris. In palat este expusa si o colectie de instrumente muzicale.

Cours Saleya, piata de legume, fructe si flori a orasului.

Preturile la resturante sunt mari si cresc cu atat mai mult cu cat te apropii de faleza marii. Pentru gustari sau apa puteti intra in numeroasele magazine Carrefour care au preturi ok. Pe Promenda les Anglais magazinele alimentare vor fi pe stradutele din spate, bine ascunse pentru ca resturantele au prioritate la clienti.

Marea are o culoare fabuloasa dar dezamagirea este plaja acoperita doar de pietris.

O plimbare prin Nisa iti solicita atentia mai ales pentru ca excrementele de caini plimbati in lesa sunt lasate la voia intamplarii.

Nisa iti da impresia ca tot timpul dupa colt te poti intalni cu o celebritate. Este un oras linistit, placut si de abia asteptam ca data viitoare de aici sa pornim in descoperirea oraselor de pe Coasta de Azur!

Foto Calatorul multumit

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii