Acasă Tips&Tricks Recomandari de transport ca sa vizitezi Budapesta si Viena dintr-un foc

Recomandari de transport ca sa vizitezi Budapesta si Viena dintr-un foc

de Calatorul Multumit

Ne-am propus sa le vizitam cele 2 capitale, Budapesta si Viena intr-o singura vacanta, ceea ce am si reusit. Am zburat din Bucuresti spre Budapesta cu un zbor Wizz Air si am ramas aici 2 zile. Apoi, ne-am transferat cu trenul spre Viena unde am mai petrecut 3 zile. La intoarcere spre casa, am testat fiecare cate o varianta: unul a venit cu zbor Tarom, Viena-Bucuresti iar celalalt s-a intors cu Flixbus in Budapesta de unde a luat zborul spre casa.

Transferul din aeroport spre centrul Budapestei

Budapesta este o capitala potrivita oricand pentru un city break, 3 zile fiind suficiente pentru a te familiariza cu orasul.

Aveti zboruri directe din Bucuresti cu Wizz Air si cu Tarom iar intr-o ora sunteti in Budapesta.

De la aeroportul Liszt Ferenc, situat la 16 km de centrul Budapestei luati autobuzul 100E. Linia 100 E leaga aeroportul de centrul orasului si este deschisa doar din iulie 2017. Are 3 statii: Aeroport – Kalvin ter – Astoria – Deak ter, asa ca, alegeti statia care este situata cel mai aproape de punctul de interes. Un bilet intr-o singura directie costa 900 huf, adica 3 euro.

Foto – calatorulmultumit.ro

Automatul BKK de vanzare a biletelor de transfer spre centru l-am gasit in fata usilor de iesire din aeroport, chiar de unde se face urcarea in autobuzul 100 E. Biletul poate fi cumparat de la automate fiind acceptata plata cu cardul sau cu bancnote de pana la 10.000 huf. Va puteti descurca usor pentru ca automatul are si meniu in limba romana.

Foto – calatorulmultumit.ro

Daca aveti bancote mai mari de 10.000 huf trebuie sa le schimbati in aeroport pentru a fi acceptate de automat. Au si un ghiseu BKK de vanzare a biletelor in aeroport dar se face de obicei coada.

Primul autobuz pleaca din aeroport la ora 5 dimineata iar ultimul la 00.30.

Foarte comod spre Budapesta puteti sa va transferati si cu un taxi. Exista un ghiseu special chiar la iesire din zona Sosiri unde un operator inregistreaza comanda dumneavoastra si adresa de destinatie. Primiti un bon cu cat veti avea de plata si datele masinii.

Transfer Budapesta-Viena

Am testat 2 variante egale ca durata de timp si usor diferite ca pret datorita momentului in care luati biletele. Cu cat le luati mai devreme, cu atat creste posibilitatea de a le gasi mai ieftine si cu orarul de plecare care va avantajeaza cel mai mult.

Puteti pleca din autogara Budapesta Nepliget spre Viena cu un autocar Flixbus. Biletele le-am luat online cu cateva luni inainte fiind 19 euro pe sens/persoana.

O alta varianta este sa luati trenul din Gara Budapesta Keleti spre Viena Hauptbahnhof. Calatoria dureaza aproximativ 2 ore jumatate iar un bilet dus a fost 13 euro. Am folosit un truc pe care vi-l impartasim: un bilet de tren Budapesta – Viena Hauptbahnhof difera ca pret daca este cumparat de pe site-ul  Companiei de Cai Ferate Ungara, MAV sau de la OBB, Compania de transporturi feroviare austriece. Am fost surprinsi sa aflam ca pentru aceeasi categorie de tren si orar identic pe site OBB  pretul era 28 euro/persoana/dus si cu MAV 13 euro/persoana/dus. Astfel ca am cumparat biletele de pe site-ul MAV cu 2 luni inainte.

Singurul lucru de care trebuie sa tineti cont este directia din care plecati: site-ul MAV va trimite doar un voucher de rezervare, nu si biletul. Biletul poate fi obtinut de la automatele speciale pentru E-tickets din gara Budapesta Keleti dupa introducerea codului de 10 cifre.

Foto – calatorulmultumit.ro

Foto – calatorulmultumit.ro

Daca incepeti calatoria cu trenul din Budapesta aveti unde sa vi le tipariti pentru ca sunt automate.

Foto – calatorulmultumit.ro

Daca plecati din Viena spre Budapesta, in garile din Viena nu exista aceste automate si nu aveti cum sa printati un bilet. Codul nu este bun de nimic si nu tine loc de bilet daca nu puteti printa biletul de calatorie. Pe durata rezervarii pe site-ul MAV sunteti atentionati de aceste aspecte. Ca modalitate de rezervare procesul este relativ usor si, odata introdus codul corect, automatul va va elibera biletul.

Foto – calatorulmultumit.ro

Transferul din centrul Vienei spre Aeroportul International Viena

Este simplu sa dai banii pe un transfer cu firma CAT – un tren express spre aeroport cu 11 euro un dus sau 19 euro dus-intors dar, se gasesc si variante mai ieftine, cum este trenul urban S7.

S7 se deplaseaza intre Florisdorf si aeroportul din Viena iar calatoria dureaza 37 de minute. Statiile de metrou din care il puteti lua sunt Floridsdorf, Praterstern si Landstrasse dar urmariti indicatoarele catre liniile pe care circula tenul suburban, S7.

Foto – calatorulmultumit.ro

Deoarece aeroportul este in afara orasului aveti nevoie de 2 bilete pentru 2 zone: Viena centru si zona aeroport. Biletele de diferenta de zona sau biletul pentru trenul S7 se cumpara doar de la automatele de bilete. Astfel, un bilet de transfer spre aeroportul din Viena va costa maxim 4,40 euro fiind  2,70 euro pentru Viena si 1,70 euro diferenta de zona. Mai multe detalii aici

Noi ne-am luat in Viena un abonament pe toate mijloacele de transport pentru 3 zile cu 16.50 euro/persoana.

Foto – calatorulmultumit.ro

Daca acest abonament este inca valabil, cand plecati spre aeroport trebuie sa va luati doar biletul de diferenta de zone de 1,70 euro.

De pe aeroportul din Viena puteti zbura low-cost cu Wizz Air care va opera incepand cu 30 mai 2018 ruta Viena-Cluj-Napoca. Noi am prins o promotie Tarom Viena-Bucuresti si biletul a fost 69 euro pe segment. In cazul in care preferati o companie de linie, la Austrian Airlines pretul biletelor Viena-Bucuresti incepe de la 118 euro pe segment.

Foto coperta – calatorulmultumit.ro

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

1 comentariu

Nati 2019-06-15 - 08:45

Mulțumim! Informații cu adevărat de folos!

Răspunde

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii