Acasă Noutati travel Transport public gratuit prin Luxemburg!

Transport public gratuit prin Luxemburg!

de Calatorul Multumit
transport Luxemburg | transport gratuit luxemburg | transfer aeroport luxemburg |

transport Luxemburg | transport gratuit luxemburg | transfer aeroport luxemburg |

Luxemburg devine prima tara din lume care ofera transport public gratuit, masura care vizeaza intrega tara fie ca este vorba de rezidenti sau turisti. Incepand cu 1 martie 2020 poti calatori gratuit cu trenuri, tramvaie si autobuze prin toata tara. Exceptiile sunt calatoriile cu trenul la clasa intai pentru care tarifele raman neschimbate: 660 euro/abonament/an, 75 euro/abonament/luna sau 6 euro/zi.

Masura este implementata pentru a reduce traficul si poluarea cat si pentru a oferi echitate in folosirea serviciilor publice. Mai multe detalii pe site-ul https://mobilitegratuite.lu/en/free-mobility/

Campania media prin care se anunta transportul public gratuit prin intrega tara este prezentata ca momentul in care se face primul pas pe Luna.

Marele Ducat al Luxemburgului are o suprafata de aproximativ 2.600 km 2 si 600.000 de locuitori. Situata in vestul Europei, are ca vecini pe Franta, Belgia si Germania. Este pozitionata la numai o ora distanta cu TGV de Paris, 2 ore cu trenul de Bruxelles si 3 ore cu trenul de Berlin.

 

Rezerva o cazare pentru vacanta ta cu BOOKING !
Booking.com

 

Un alt exemplu, Tallinn!

Din 2013, in capitala Estoniei, rezidentii pot circula gratuit cu mijloacele de transport in comun. Au nevoie doar sa isi cumpere un Green Card cu 2 euro si sa il personalizeze. Turistii vor cumpara si ei acest Green Card dar vor trebui sa il incarce cu banii necesari achizionarii titlului de calatorie.

 

Foto articol Transport public gratuit Luxemburg, pixabay

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii