Acasă Noutati travel Valletta si Leeuwarden, capitale culturale europene in 2018

Valletta si Leeuwarden, capitale culturale europene in 2018

de Calatorul Multumit

Valletta (Malta) si Leeuwarden (Olanda) sunt capitalele culturale europeane in anul 2018. In cele 2 orase s-au facut pregatiri intense si, pe toata durata anului, evenimentele culturale vor tine cap de afis.

 

Daca nu ati reusit sa vedeti Malta, anul acesta este o ocazie potrivita pentru ca, mai mult de 140 de proiecte si 400 de evenimente se vor desfasura pe toata durata anului 2018 fiind organizate in jurul a trei teme principale: Povestile insulei, Viitorul Baroc si Calatorii. Aproximativ 1.000 de localnici si artisti internationali, scriitori, designeri, producatori de film, interpreti si formatori sunt implicati in evenimentele care vor avea loc in Malta, pe toata insula si in Gozo. Ceremonia de deschidere in Valletta a avut loc intre 14-20 ianuarie fiind inspirata din festa malteza (sarbatoare campeneasca).

Site-ul de unde puteti afla mai multe informatii despre evenimentele culturale ale anului 2018 din Malta este: http://valletta2018.org/ 

Este necesar doar sa introduci in calendar datele tale de calatorie si descoperi foarte usor ce nu trebuie sa ratezi. Despre cum sa-ti planifici o vacanta in Malta, ai mai multe detalii aici.

Evenimentele culturale din Leeuwarden au ca si concept central interconectarea comunitatilor din regiunea Frizia prin organizarea  unui numar de aproximativ 800 de proiecte in domeniul muzicii, teatrului, artei peisajelor, operei si sportului. Festivitatile de deschidere au avut loc intre 26-27 ianuarie prin evenimente muzicale, intrari gratuite la muzee si focuri de artificii.

Pentru detalii despre activitatile din 2018 din Leeuwarden accesati:

https://www.friesland.nl/en/european-capital-of-culture

Sursa: europa.eu

Foto coperta+articol – pixabay.com

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii