Acasă Noutati travel Viziteaza Matera si Plovdiv, capitale culturale europene in 2019

Viziteaza Matera si Plovdiv, capitale culturale europene in 2019

de Calatorul Multumit

In 2019, Matera (Italia) si Plovdiv (Bulgaria) au fost desemnate capitalele culturale europene.

 

Situata in regunea Basilicata, Matera este din 1993 in patrimoniul UNESCO datorita locuintelor sale numite Sassi, sapate in stanci si pesteri. Un loc atat de izolat dar si fascinant in acelasi timp, Matera a atras numerosi regizori care au umplut pana la refuz salile cinematografelor cu filmele lor.  Patimile lui Hristos, in regia lui Mel Gibson este doar un exemplu de film care inca atrage turistii in Matera.

In 2019, Matera va gazdui proiecte si festivaluri bazate pe motto-ul “Un viitor deschis” concentrandu-se pe incluziune sociala, culturala dar si pe inovarea prin colaborare.

In mod inedit, Matera va gazdui prima reprezentatie in aer liber a operei Cavaleria Rusticana in cooperare cu Teatrul San Carlo.

foto Calatorul multumit

Pentru a-ti asigura la un loc la toate evenimentele poti achizitiona Passaporto per Matera 2019, un bilet de acces nominal valabil pana la sfarsitul anului 2019. Costul lui este de 19 euro/adult. Copiii cu varsta de pana la 5 ani intra gratuit. Detalii aici !

Cel mai mare festival al orasului este Festa della Bruna care se celebreza anual pe 2 iulie printr-o procesiune cu costume si artificii.

Pentru a ajunge la Matera, puteti ateriza pe aeroportul din Bari. In prezent, Wizz Air zboara direct din Bucuresti, Cluj si Timisoara spre Bari. Apoi luati un Flixbus din Bari centru spre Matera. Un bilet cu Flixbus costa de la 5 euro/sens iar calatoria dureaza 70 minute.

Site-ul de unde puteti afla mai multe despre Matera, capitala culturala europeana in 2019  click aici 

Ai nevoie de o cazare in MATERA? Foloseste search box-ul Booking de mai jos !

Booking.com
 

Pentru a inchiria o masina in vacanta ta, intra pe Rentalcars si alege ce iti convine mai mult!

 

 

Plovdiv este primul oras al Bugariei care devine capitala culturala europeana. Mai mult de 300 de proiecte vor fi organizate cu aceasta ocazie atat in Plovdiv dar si in Sofia, Varna sau Veliko Tarnovo. Este vorba de festivaluri si proiecte bazate pe comunitate, pe istoria si mostenirea culturala care au ca motto “Impreuna”.

Situat la 150 km de Sofia si 390 km de Bucuresti, Plovdiv are numeroase atractii turistice. O plimbare prin Centrul vechi al orasului printre magazine cu tot felul de produse pe baza de ulei de trandafir te va purta spre Stadionul roman. Poti vedea doar o parte din el, restul fiind ingropat inca sub oras. Viziteaza si Teatrul Antic construit in sec. II unde inca se tin spectacole iar acustica este excelenta!

Plovdiv pregateste evenimente muzicale cum sunt Hills of Rock | 19-21 iulie, One Dance Week | 19 septembrie-13 octombrie, Electric Orpheus | 13 aprilie-19 octombrie cat si Jazzz Fest in luna noiembrie.

Participa la evenimente teatrale ca Plovdiv Karavana din 1-10 iunie si concerte de opera la Teatrul Antic intre 14 iunie-31 iulie.

Pentru mai multe detalii consultati site-ul despre Plovdiv, capitala culturala europeana 2019 click aici

Ai nevoie de o cazare in PLOVDIV? Foloseste search box-ul Booking de mai jos !
Booking.com
 

Foto coperta pixabay.com

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii