Acasă Noutati travel Ziua Regelui, Festivalul Amsterdamului

Ziua Regelui, Festivalul Amsterdamului

de Calatorul Multumit
ziua regelui | amsterdam | Olanda |

ziua regelui | amsterdam | Olanda |

Ziua de 27 aprilie marcheaza ziua Regelui Olandei, Regele Willem-Alexander si in acelasi timp ziua nationala.  In 30 aprilie 2013 acesta a devenit primul monarh de sex masculin dupa anul 1890. Pana atunci era sarbatorita ziua reginei (Koninginnedag). Olandezii sarbatoreau ziua reginei Beatrix in 30 aprilie, la fel ca cea a mamei sale, Regina Juliana. De fapt, Regina Beatrix era nascuta in 31 ianuarie dar vremea la sfarsitul lunii ianuarie in Olanda nu este atat de frumoasa ca la sfarsit de aprilie.

Timp de  364 de zile pe an, legile olandeze sunt destul de tolerante dar, de Ziua Regelui ele chiar nici nu mai exista. Se spune ca olandezii sunt printre cei mai entuziasti si mare iubitori de festivaluri din lume. Localnicii si turistii se imbraca din cap pana in picioare in portocaliu in onoarea casei regale olandeze. Petrecaretii pot fi vazuti in cluburi, pe barcile de pe canale sau pur si simplu pe strada.

 

Rezerva bilete de intrare la obiectivele turistice din Amsterdam cu TIQETS !

De ce portocaliu?

Steagul Olandei este rosu, alb si albastru dar portocaliul este culoarea Casei Regale si toti poarta aceasta culoare stralucitoare dupa o iarna lunga si gri. Chiar si pe steagul national apare un alt stegulet portocaliu.

Sarbatoarea incepe cu o seara inainte, in 26 aprilie. Intre 600.000 si 1 milion de persoane asista la acest eveniment care incepe in noaptea dinaintea aniversarii (King`s night). Chiar daca ai dormit sau nu, important este ca in 27 aprilie sa mai continui petrecerea pentru ca se deschide cel mai mare targ de vechituri numit Vrijmarkt unde fiecare tranzactioneaza ce nu ii mai foloseste.

In 27 aprilie oricine poate vinde pe strada orice fara a avea nevoie de vreun permis special. Daca nu ti-ai adus haine portocalii, acum este momentul sa-ti cumperi.

 

Rezerva bilete de intrare la obiectivele turistice din Amsterdam cu TIQETS !

 

Un super concert are loc la Museumplein. O alta petrecere este in Rembrandtplein. Nu trebuie sa-ti faci griji, multimea te va purta in aceste directii. Ca sa intri in atmosfera, alatura-te olandezilor care canta “Het Wilhelmus” un poem scris pe la 1574 in care se descrie viata lui William de Orange si lupta sa pentru poporul olandez.

 

Rezerva bilete de intrare la obiectivele turistice din Amsterdam cu TIQETS !

Daca vrei sa ai parte de cateva clipe mai linistite mergi spre parcul Vondelpark. Dar si aici exista sansa sa gasesti trupe de strada care dau spectacole live.

 

Foto pixabay

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii