Acasă Tips&Tricks 5 variante de carduri turistice in Turcia

5 variante de carduri turistice in Turcia

de Calatorul Multumit

carduri turistice turcia | Efes turcia | turcia calatorul multumit |

In caz ca iti pregatesti o vacanta in Turcia, fie in Istanbul, Cappadocia sau la malul marii in Antalya sau Izmir, afla ca ai cateva optiuni in ceea ce priveste cardurile turistice pe care le poti alege. Poti cumpara un card Turcia turistic care acopera toate obiectivele din Turcia, in caz ca faci un circuit sau poti lua un card specific pe o anumita zona. Unele sunt valabile 3 zile, altele 7 zile, iar cel mai mult 15 zile.

La unele obiective se asigura intrarea complet gratuita dar la altele este oferit doar un discount. Marele plus este ca nu va trebui sa stati la coada si veti beneficia de rand separat ceea ce este un mare avantaj daca va ganditi la obiectivele care atrag sute de turisti cum este Hagia Sophia sau Efes.

Totusi, la controalele de securitate care se fac la intrarea in anumite obiective turistice de interes major nu aveti prioritate. Veti putea folosi cardul turistic doar o singura data la fiecare obiectiv. Muzeele si siturile arheologice cuprinse pe aceste carduri turistice sunt numai cele aflate in gestiunea statului.

Mai exista un tip de card numit Muzekart dar acesta este valabil DOAR pentru cetatenii turci, nu poate fi cumparat de catre turisti.

Rezerva inclusiv cu anulare gratuita o cazare pentru vacanta ta in Turcia cu BOOKING
Booking.com

Rezerva o masina pentru vacanta ta in Turcia de la Rentalcars !

Museum Pass Turkiye

Iti permite accesul in mai mult de 300 de muzee si situri arheologice de pe tot teritoriul Turciei intr-o perioada de 15 zile. Costul sau este de 4.000 TL, aproximativ 122 euro. In plus, ai reduceri de 10% la cumparaturile pe care le faci in magazinele sau cafenelele muzeelor si siturilor arheologice. Lista cu toate obiectivele cuprinse in acest card este aici.

E-Pass Istanbul

Este cel mai nou card digital pentru vizitarea obiectivelor din Istanbul. Include intrarea la 70 de atractii  ca: Palatul Topkapi si la Harem, croaziera pe Bosfor, tururi ghidate, Turnul Galata, spectacole cu dervisi rotitoti, Muzeul Figurilor de Ceara, Insulele Printilor si Printeselor, Acvariu, reduceri la transferul privat de la aeroport, etc. Cardul permite o singura intrare la fiecare obiectiv. 

E-pass 2 zile:  129 euro adulti, 95 euro pentru copii 5-12 ani.

E-pass 3 zile:  149 euro adulti, 110 euro pentru copii 5-12 ani.

E-pass 5 zile:  179 euro adulti, 135 euro pentru copii 5-12 ani.

E-pass 7 zile:  199 euro adulti, 145 euro pentru copii 5-12 ani.

Rezerva E-pass direct de pe banner sau linkul de aici si il poti cumpara la pretul mentionat mai sus.

 
Museum Pass Cappadocia

Se pot vizita 10 muzee si situri arheologice din Cappadocia in 3 zile. Costul sau este de 1.500 TL, aproximativ 45 euro. In plus, ai reduceri de 10% la cumparaturile pe care le faci in magazinele sau cafenelele muzeelor si siturilor arheologice.

Museum Pass The Mediterranean

Permite vizitarea a mai mult de 50 de muzee si situri arheologice din Antalya, Mersin, Adana, Denizli pe durata a 7 zile. Costul sau este de 2.200 TL, aproximativ 67 euro. In plus, ai reduceri de 10% la cumparaturile pe care le faci in magazinele sau cafenelele muzeelor si siturilor arheologice.

Intrarea la Hierapolis (Pamukkale) si la Laodicea nu este inclusa.

Museum Pass The Aegean

Cuprinde 60 de muzee si situri arheologice din orasele Izmir, Aydin, Mugla, Denizli pe durata a 7 zile. Costul sau este de 2.300 TL, aproximativ 70 euro. In plus, ai reduceri de 10% la cumparaturile pe care le faci in magazinele sau cafenelele muzeelor si siturilor arheologice.

Rezerva o cazare pentru vacanta ta in Turcia cu Booking !
Booking.com

 
De unde le poti cumpara?

E-Pass Istanbul direct de pe  link iar restul cardurilor turistice sunt vandute la muzeele si siturile arheologice pentru care sunt valabile; in punctele mobile din zonele turistice importante; la receptia anumitor hoteluri din Istanbul sau online la muze.gov.tr.

 
Valabilitate

Durata pe care le poti folosi este prezentata in zile dar va fi calculata in ore. Valabilitatea cardurilor se calculeaza de la prima folosire la o atractie.

Adica, daca ai un card valabil pentru 3 zile si ai inceput sa il folosesti de luni de la ora 11.30, va fi valabil numai pana joi la 11.30. Iti recomandam sa incepi cu vizitarea obiectivelor care sunt situate mai departe de cazarea ta, lasand pentru  ultima zi de valabilitate atractiile care sunt foarte aproape de cazarea ta.

Urmareste articolele noastre despre Turcia:
>> Impresii si recomandari Bodrum Turcia
>> Izmir, Turcia un oras intre traditional si modern
>> Tot ce trebuie sa stii despre Capadoccia


Zboara cu Qatar Airways spre destinatii din intrega lume pornind din Bucuresti !

Foto credit Calatorul multumit, Efes-Turcia

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii