Acasă Tips&Tricks 5 variante de carduri turistice in Turcia

5 variante de carduri turistice in Turcia

de Calatorul Multumit

Efes turcia calatorul multumitIn caz ca iti pregatesti o vacanta in Turcia, fie in Istanbul, Cappadocia sau la malul marii in Antalya sau Izmir, afla ca ai cateva optiuni in ceea ce priveste cardurile turistice pe care le poti alege. Poti cumpara un card Turcia turistic care acopera toate obiectivele din Turcia, in caz ca faci un circuit sau poti lua un card specific pe o anumita zona. Unele sunt valabile 3 zile, altele 7 zile, iar cel mai mult 15 zile.

La unele obiective se asigura intrarea complet gratuita dar la altele este oferit doar un discount. Marele plus este ca nu va trebui sa stati la coada si veti beneficia de rand separat ceea ce este un mare avantaj daca va ganditi la obiectivele care atrag sute de turisti cum este Hagia Sophia sau Efes.

Totusi, la controalele de securitate care se fac la intrarea in anumite obiective turistice de interes major nu aveti prioritate. Veti putea folosi cardul turistic doar o singura data la fiecare obiectiv. Muzeele si siturile arheologice cuprinse pe aceste carduri turistice sunt numai cele aflate in gestiunea statului.

Mai exista un tip de card numit Muzekart dar acesta este valabil DOAR pentru cetatenii turci, nu poate fi cumparat de catre turisti.

Rezerva inclusiv cu anulare gratuita o cazare pentru vacanta ta in Turcia cu BOOKING
Booking.com

Rezerva o masina pentru vacanta ta in Turcia de la Rentalcars !

Museum Pass Turkiye

Iti permite accesul in mai mult de 300 de muzee si situri arheologice de pe tot teritoriul Turciei intr-o perioada de 15 zile. Costul sau este de 600 TL, aproximativ 60 euro. In plus, ai reduceri de 10% la cumparaturile pe care le faci in magazinele sau cafenelele muzeelor si siturilor arheologice. Lista cu toate obiectivele cuprinse in acest card este aici.

Museum Pass Istanbul

Cu acest card turistic vizitezi pe durata a 5 zile, cele mai importante obiective ca: Hagia Sophia, Palatul Topkapi, Biserica Chora etc. Cardul permite o singura intrare la fiecare obiectiv. Anumite obiective nu au accesul complet gratuit cu acest card ci va fi doar redus. Pentru a putea parcurge tot ce doriti sa vedeti, planificati-va atent vizitele la obiective intrucat acestea au anumite zile in care nu sunt deschise publicului. Acest card poate fi cumparat de la Palatul Topkapi, Hagia Sophia, Muzeul Kariye sau cel Arheologic sau chiar din aeroport, etc. Costul sau este de 360 TL, aproximativ 35 euro.

Museum Pass Cappadocia

Se pot vizita 10 muzee si situri arheologice din Cappadocia in 3 zile. Costul sau este de 260 TL, aproximativ 25 euro. In plus, ai reduceri de 10% la cumparaturile pe care le faci in magazinele sau cafenelele muzeelor si siturilor arheologice.

Museum Pass The Mediterranean

Permite vizitarea a mai mult de 50 de muzee si situri arheologice din Antalya, Mersin, Adana, Denizli pe durata a 7 zile. Costul sau este de 360 TL, aproximativ 35 euro. In plus, ai reduceri de 10% la cumparaturile pe care le faci in magazinele sau cafenelele muzeelor si siturilor arheologice.

Intrarea la Hierapolis (Pamukkale) si la Laodicea nu este inclusa.

Museum Pass The Aegean

Cuprinde 60 de muzee si situri arheologice din orasele Izmir, Aydin, Mugla, Denizli pe durata a 7 zile. Costul sau este de 360 TL, aproximativ 35 euro. In plus, ai reduceri de 10% la cumparaturile pe care le faci in magazinele sau cafenelele muzeelor si siturilor arheologice.

Rezerva o cazare pentru vacanta ta in Turcia cu Booking !
Booking.com

 
De unde le poti cumpara?

In general sunt vandute la muzeele si siturile arheologice pentru care sunt valabile; in punctele mobile din zonele turistice importante; la receptia anumitor hoteluri din Istanbul sau online la muze.gov.tr.

 
Valabilitate

Durata pe care le poti folosi este prezentata in zile dar va fi calculata in ore. Valabilitatea cardurilor se calculeaza de la prima folosire la o atractie.

Adica, daca ai un card valabil pentru 3 zile si ai inceput sa il folosesti de luni de la ora 11.30, va fi valabil numai pana joi la 11.30. Iti recomandam sa incepi cu vizitarea obiectivelor care sunt situate mai departe de cazarea ta, lasand pentru prima parte din ultima zi de valabilitate atractiile care sunt foarte aproape de cazarea ta.

Urmareste articolele noastre despre Turcia:
>> Impresii si recomandari Bodrum Turcia
>> Izmir, Turcia un oras intre traditional si modern
>> Ce trebuie sa stii cand faci o vacanta pe cont propriu prin Turcia

Poti sa primesti de acum cartela SIM pentru Turcia exact cum ai nevoie: minute, roaming, internet ! Afla detalii pe travSIM.de Zboara cu Qatar Airways spre destinatii din intrega lume pornind din Bucuresti !

Foto credit Calatorul multumit, Efes-Turcia

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii