Acasă Tips&Tricks Doua motive in plus pentru a vizita Catania si Siracusa

Doua motive in plus pentru a vizita Catania si Siracusa

de Calatorul Multumit

Va propunem in continuare 2 expozitii una in Catania, iar cealalta in Siracusa, ambele putand fi vizitate pana in primavara lui 2018. Intre Catania si Siracusa sunt numeroase autobuze cat si trenuri care sa va asigure legatura. De exemplu, cu Etna Trasporti, un bilet dus-intors Catania-Siracusa este 9.60 €.

http://www.etnatrasporti.it

Siracusa

Galeria Montevergini din Siracusa gazduieste pana la data de 15 aprilie 2018 expozitia “La Porta dei Sacerdoti”, sarcofagele egiptene din Deir El-Bahari. Interesant este ca in cadrul acestei expozitii puteti vedea  intr-un tunel stiintific cum se restaureaza live sarcofagele cu raze X si nu numai. Echipa de restauratori ofera si informatii despre cum isi desfasoara munca si instrumentele folosite. Exponatele in numar de 139 apartin dinastiei XXI fiind datate 950 i.H, au 3 milenii si sunt sarcofagele preotilor lui Amon care in acele timpuri conduceau Egiptul. Este expusa si o mumie bine conservata care apartine unui copil din sec.I i.H, din epoca romana. Obiectele expuse apartin Muzeului Regal de Arta si Istorie din Bruxelles si au fost gasite in 1891 intr-o a doua ascunzatoare din complexul egiptean Deir El-Bahari care inseamna Manastirea din Nord.

Expozitia este deschisa marti-vineri de la 10-18; sambata si duminica de la 10-19 iar luni este inchis. Ultima intrare se face cu o jumatate de ora inainte de inchidere. Bilete adulti 7 €
Redus grupuri: 6 € de persoana (min 15 – max 25 persoane) cu rezervare obligatorie.
Bilet de familie: 25 € pentru 4 persoane (2 adulti si 2 copii sub 13 ani).

Adresa Galeriei Montevergini: este situata langa Catedrala din Siracusa pe strada Santa Lucia alla Badia.

Catania

In Catania, la Castelul Ursino are loc expozitia “ I Tesori nascosti. Da Giotto a De Chirico” (Tezaurele ascunse. De la Giotto la De Chirco) prezinta istoria artei italiene prin prisma lucrarilor unor artisti celebri ca Giotto, Veronese, Battistello, Jusepe de Ribera, Mattia Preti, Francesco Lo Jacono, Giorgio De Chirico, Renato Guttuso si chiar un tablou atribuit lui Caravaggio. In acest arc temporal de mai mult de sapte secole, de la Giotto la De Chirco, prin operele lor se observa evolutia stilurilor, a curentelor, a punctelor fundamentale a istoriei artei italiene. Expozitia ofera o expunere ampla asupra subiectelor prezentate de catre artisti, de la cel sacru la reprezentarile alegorice si mitologice, de la portrete, la peisaje si la natura moarta. Expozitia se desfasoara in perioada 26 octombrie 2017-20 mai 2018.

Programul de vizitare este de luni pana vineri 9-19 si sambata-duminica 9-21. Ultima intrare se face cu o ora inainte de inchidere. Pretul  biletului include audio ghidul. Se pot face fotografii fara flash. Pretul biletului pentru adulti este de 12 €. Reduceri: peste 65 ani si grupuri de 10 persoane – 9 €. Studenti si tineri 11-18 ani- 7 €. Pret bilet familie: 2 adulti si 2 copii -22 €, 2 adulti si un copil 18 € (copii pana la 11 ani neimpliniti). Bilet Noptea muzeelor si prima duminica din luna: 7 €. Bilet cu Catania Pass: 5 €. Gratuit: copii pana la 6 ani neimpliniti.

Adresa Castelului Ursino: Catania, Piazza Federico di Svevia, nr.24.

Foto Calatorul multumit

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii