Acasă Tips&Tricks Cum sa explorezi ieftin orasul Basel (Elvetia)

Cum sa explorezi ieftin orasul Basel (Elvetia)

de Calatorul Multumit

Daca tot timpul ti-ai dorit sa vezi Elvetia dar ai amanat ca era prea scump, acum este momentul tau! Sau chiar daca zborul era ieftin, cand coborai acolo totul era scump, acum am gasit o modalitate ca sa te descurci mai ieftin si mai bine la fata locului.

Orasul Basel este numit capitala culturala a Elvetiei, si nu degeaba, pentru ca are mai mult de 40 de muzee. Basel este un oras fermecator datorita fluviului Rin care il traverseaza, a celor 5 poduri peste Rin si a naturii.

Foto – calatorulmultumit.ro

Daca o sa te uiti pe harta vei descoperi ca Basel este situat la granita Elvetiei cu Franta si cu Germania. Oricand poti porni intr-o excursie de o zi spre Strasbourg (Franta) sau spre Freiburg (Germania).

Cazeaza-te in Basel incepand cu 1 ianuarie 2018 si primesti un Basel card la check-in la hotelul ales. Cu acest card beneficiezi de:

  •  transport gratuit in Basel
  • acces la reteaua wi-fi in 26 de puncte din oras
  • 50%  reducere la muzeele din Basel, la gradina zoologica, la teatru si nu numai.

Pentru mai multe informatii acceseaza site-ul Baselcard de aici.

Avand cazare in Basel poti vizita intr-o excursie de o zi si alte orase elvetiene, cel mai usor fiind cu trenul. Reteaua de cai ferate este foarte bine pusa la punct deoarece o mare parte din elvetieni se deplaseaza cu trenul spre locurile de munca. Si nu mai vorbim de punctualitate care este la ordinea zilei.

De exemplu, un bilet de tren dus-intors Basel-Zurich la clasa a 2-a este 34 CHF pretul standard. La reducere, un bilet doar dus Basel-Zurich poate fi gasit si cu 8.60 CHF. Biletele cu preturi reduse sunt intr-un numar limitat si se afiseaza cu o luna inainte pe site-ul https://www.sbb.ch.

Foto coperta – calatorulmultumit.ro

 

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii