Acasă Noutati travel Din noiembrie, intra in vigoare o noua politica Ryanair privind bagajele

Din noiembrie, intra in vigoare o noua politica Ryanair privind bagajele

de Calatorul Multumit

Incepand cu 1 noiembrie 2018, pasagerii care calatoresc cu Ryanair vor putea aduce gratuit la bord un bagaj care trebuie sa incapa sub scaunul din fata cu dimensiunile de 40 x 20 x 25 cm.

Daca doriti sa calatoriti si cu un bagaj de mana de pana la 10 kg, de exemplu un troler cu dimensiunile de 55 x 40 x 20 cm, va trebui sa platiti o taxa care difera in functie de momentul in care va hotarati sa achizitionati acest serviciu. Daca alegeti sa platiti bagajul de mana chiar in momentul in care va rezervati zborul tariful este de 6 euro/pe sens. Daca alegeti acest serviciu ulterior, chiar cu pana la 40 minute inainte de imbarcare, tariful va fi de 10 euro.

Bagajul de mana de 10 kg va trebui sa fie predat la biroul Ryanair de predare bagaje din aeroport, inainte de a trece controalele de securitate. Daca alegeti sa predati in aeroport bagajul, fara a fi achizitionat acest serviciu online, pretul va fi de 25 euro.

Acesta noua politica va fi pusa in practica incepand cu 1 noiembrie dar, va fi disponibila online pentru rezervarile de zboruri realizate incepand cu 1 septembrie 2018. Pentru zborurile rezervate inainte de 1 septembrie 2018 cu perioada de calatorie incepand cu 1 noiembrie, Ryanair le permite pasagerilor sa transporte 2 bagaje gratuit, iar daca a fost achizitionat si serviciul Priority, valoarea acestuia va fi rambursata. Pasagerii care totusi nu mai doresc sa calatoreasca in aceste conditii, pot anula zborul iar Ryanair le va rambursa valoarea biletelor.

In continuare, pasagerii care aleg servicul Prioritate la imbarcare vor continua sa transporte 2 bagaje de mana gratuite (1 bagaj de pana la 10 kg si o geanta personala mica). Acest serviciu costa 6-10 euro in functie de momentul achizitionarii sale. Bagajul de cala va costa intre 25 -40 euro. Daca veti ajunge la poarta de imbarcare cu o geanta care depaseste dimensiunile stabilite, bagajul va va fi transferat la cala contra sumei de 25 euro.

Oricum, numai 95 de pasageri/zbor pot achizitiona serviciul Prioritate din cei 189 de pasageri care calatoresc pe un zbor, acesta fiind limita maxima de bagaje de mana mari ce pot fi aduse la bord.

Parintii care calatoresc la bord cu un copil sub varsta de 2 ani, vor putea aduce la bord gratuit un bagaj pentru copil de 5 kg.

Noua politica cu privire la bagaje va reduce intarzierile de zbor cauzate de inregistrarea unui numar mare de bagaje la poarta de imbarcare.

Politica de bagaje pe care Ryanair o are in prezent este ca in pretul biletului de zbor este inclus transportul unui bagaj de mana de pana la 10 kg si o geanta personala mica cu dimensiunile 35 x 20 x 20 cm. Daca nu este achizitionat serviciul Prioritate, pasagerii trebuie sa inregistreze gratuit la poarta de imbarcare bagajul de mana care va fi transferat in momentul urcarii in avion la cala si va fi preluat apoi de pe banda de bagaje a aeroportului.

Mai multe detalii despre noua politica de bagaje, pe site-ul Ryanair.

Mai multe detalii despre toate tarifele pentru serviciile Ryanair aici.

Foto Calatorul multumit

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii