Acasă Destinatii turistice Evenimentele lunii martie 2018 din Paris

Evenimentele lunii martie 2018 din Paris

de Calatorul Multumit

In caz ca mergeti in Orasul luminilor in aceasta luna sau daca doar v-ar placea sa stiti care sunt  evenimentele lunii martie 2018 din Paris, v-am pregatit o lista a  lor din mai multe domenii.

9 martie  la Muzeul Jacquemart-André se deschide expozitia „Mary Cassatt, o impresionista americana in Paris‟. Expozitia are loc pana in 23 iulie.

13-18 martie la Cite des Sicences et industrie are loc „Saptamana creierului‟ unde vor fi expuse cele mai noi cercetari din domeniul neurostiintei.

15 martie – competitia „Verticale Race‟. Atletii se vor intrece in urcarea cat mai rapida a celor 1.665 de trepte pana in varful celui mai cunoscut obiectiv turistic din Paris, Turnul Eiffel. Competitia este interesanta pentru ca, datorita arhitecturii Turnului Eiffel, concurentii pot fi vazuti cum evolueaza.

15-18 martie Salonul Mondial de Turism. Este cel mai important targ de turism de acest gen din Franta adresat publicului larg si sunt asteptati mai mult de 100.000 de vizitatori. Locatia este Paris Expo Porte de Versailles.

16 martie are loc a 8-a editie a Circulation(s), un festival dedicat tinerilor fotografilor contemporani. Din program: expozitii, proiectii si, daca sunteti cu cei mici, puteti intra in Studioul Foto unde ei isi pot desena portretul. Expozitia are loc in perioada 16 martie-6 mai.

16-18 martie Saut Hermes ‟, este o competitie ecvestra prestigioasa de sarituri peste obstacole  care are loc la Grand Palais.

16-19 martie Salonul de carte din Paris eveniment care are loc anual. Locatia este Paris Expo Porte de Versailles.

16-19 martieVivre autrement‟ este un salon de wellness cu standuri, produse si ateliere de alimentatie organica. Locatia este Parc floral de Paris.

18-20 martieLe printemps du Cinema‟ este un festival de film strain care are loc in mici cinematografe din tot Parisul. Organizat de Federatia Nationala a Cinematografelor, biletele costa doar 4 euro de persoana.

21 martie se deschide expozitia artistului ceh Frantisek Kupka, un pionier al artei abstracte. Expozitia va avea loc la Grand Palais pana in 30 iulie.

23 martie la Cinéma du Réel –Festivalul International de Film Documentar, eveniment care are loc din 1984. Festivalul se desfasoara in mai multe locatii din centrul Parisului iar un bilet de intrare este 6 euro. Festivalul are loc pana in 1 aprilie.

24 martie- Festivalului artelor martiale aflat la a 33-a editie. Iubitorii artelor martiale sunt asteptati la AccorHotels Arena.

22-25 martie Expozitia „Drawing now‟ va avea loc  la Carreau du Temple unde 400 de artisti din toata lumea sunt invitati sa-si expuna lucrarile.

Pana in 25 martie la Disneyland Paris Park va rula „Season of the Force: The last Jedi‟ episodul opt din indragitul Star Wars.

 

28 martie-inaugurarea expozitiei Guernica la Muzeul Picasso. In parteneriat cu Muzeul National Centrul de Arte Regina Sofia din Madrid va fi prezentata aceasta expozitie care aniverseaza 80 de ani de la crearea sa de catre Picasso. Expozitia va avea loc in perioada 27 martie – 16 iulie.

 

28 martie  la Centrul Pompidou are loc expozitia Chagall – Malévitch – El Lissitzky, l’Avant-Garde Russe à Vitebsk.  Cele 200 de tablouri care prezinta inceputurile modernitatii vor putea fi admirate pana la data de 16 iulie.

 

29  martie la Luvru se deschide  expozitia Delacroix realizata in parteneriat cu Muzeul Metropolitan de Arta din New York. Expozitia va avea loc in perioada 28 martie-23 iulie.

23-26 martie a 25-a editie a Salonului Vinului si a producatorilor de vin independenti are loc la Paris Champerret.

Sursa parisinfo.com

Foto pixabay.com

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii