Acasă Tips&Tricks Facilitati oferite pasagerilor Turkish Airlines care au escala in Istanbul

Facilitati oferite pasagerilor Turkish Airlines care au escala in Istanbul

de Calatorul Multumit

Cea mai buna parte dintr-o calatorie este cand primesti si ceva gratuit, inclus in pret. Turkish Airlines ofera pasagerilor care fac un zbor cu escala in Istanbul facilitati nebanuite. Escala este considerata in momentul in care aveti mai multe ore intre zborurile cu Turkish Airlines pe aeroportul Ataturk. Iar in acest timp puteti descoperi Istanbul, vechiul Constantinopole.

Istanbul, tur de oras

Daca aveti un zbor international cu escala intre 6-24 ore in Istanbul, puteti opta sa faceti Turul gratuit al orasului. Pentru a participa la tur, adresati-va  biroului TourIstanbul care este situat in zona Sosiri Internationale, aeroportul Ataturk Istanbul

Programul tururilor este zilnic in urmatoarele intervale orare:

8.30-11 este un tur panoramic al orasului fara mese incluse si cu 20 minute timp liber la Palatul Dolambahce.

9.00-15 tur in care aveti inclus micul dejun si pranzul.

12-18 tur in care aveti inclus pranzul.

09-18 tur in care aveti inclus micul dejun si pranzul.

16-21 tur in care mergeti si pe jos avand vizite exterioare de obiective. Cina inclusa.

Cazare gratuita Istanbul

Turkish Airlines ofera servicii de cazare pasagerilor care zboara din afara Turciei si au zboruri cu escala prin aeroportul Istanbul Ataturk spre o alta destinatie din afara granitelor Turciei. Pentru a primi cazare gratuita in Istanbul, pasagerii trebuie sa indeplineasca cateva conditii:

  • zborul sa fie dus-intors operat de Turkish Airlines sau in sistem code sharing
  • sa aveti un minim de 10 de ore intre zboruri la clasa Economy si 7 ore minim pentru pasagerii care zboara la clasa Business
  • tara de plecare si de intoarcere pentru zborul dus-intors trebuie sa fie aceeasi
  • escala poate fi folosita la zborul de dus sau la cel de intors

Foto – pixabay.com/falco

Daca pe o ruta, de exemplu Londra-Dubai, exista 2 optiuni de zbor cu Turkish Airlines, una cu o escala de 6 ore Istanbul iar alta cu o escala de 12 ore in Istanbul, nu veti putea beneficia de oferta de cazare chiar daca veti opta pentru escala mai lunga. In momentul in care exista un zbor care are un timp de escala sub cele prevazut pentru cazarea gratuita, chiar daca il alegeti pe cel mai lung sau chiar daca zborul cu escala de 6 ore este complet ocupat si sunteti fortat sa alegeti zborul cu escala mai lunga nu veti putea beneficia de serviciul de cazare gratuita.

Pentru a verifica daca la zborul dumneavoastra cu escala prin Istanbul puteti beneficia de cazare gratuita contactati Turkish Airlines prin formularul de pe pagina de internet sau prin pagina de Facebook.

Mai multe informatii pe site-ul Turkish Airlines

Foto coperta – Turkish Airlines Fleet Gallery

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii