Acasă Vacante Exotice Festivalul Fringe, Edinburgh, 3-27 august 2018

Festivalul Fringe, Edinburgh, 3-27 august 2018

de Calatorul Multumit

In fiecare vara, pentru 3 saptamani, Edinburgh, capitala Scotiei sarbatoreste arta si cultura prin Festivalul Fringe. Pentru 2018 se pregatesc 3.548 de show-uri, 1.900 de premiere si debutul celor de la Hi-de-Hi! Star Su Pollard, IT Crow`s Katherine Parkinson cat si al cantaretului si actorului Jason Donovan.

Pentru 2018 a fost pregatit si un “pianodrom” construit din 55 de piane reciclate la Gradina botanica regala.

Fringe Festival pune in focus teatrul de strada cu mai mult de 250 de show-uri pe zi.

In fiecare an, pe scena festivalului urca numerosi artisti cunoscuti sau aflati la inceput de cariera care realizeaza momente de teatru, comedie, dans, circ, cabaret, show-uri pentru copii, muzicaluri, opera, muzica, expozitii si evenimente.

Festivalul Fringe a ajuns la editia cu numarul 71, in acest an sarbatorindu-l printre altele si pe cel mai longeviv producator de show-uri TV pentru copii, Blue Peter.

Programul pentru Fringe Festival 2018 este disponibil online.

Festivalul are loc peste tot prin oras, in locatii clasice ca Teatrul Traverse, Cabaretul Voltaire sau Stand comedy Club, cat si in spatii ad-hoc prin baruri, parcuri publice sau chiar si in vehicule in miscare. Pentru anumite locatii si show-uri este necesar sa va procurati bilet de intrare. Exisita varianta de rezervare in avans a biletelor, iar la unele show-uri se vand 2 bilete la pret de 1. Despre bilete aici.

Site-ul oficial al festivalului:  www.edfringe.com

Foto pixabay.com

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii