Acasă Noutati travel La Mercè, cel mai mare festival al Barcelonei

La Mercè, cel mai mare festival al Barcelonei

de Calatorul Multumit

La Mercè este cel mai mare festival al Barcelonei care are loc anual si este numit si festivalul festivalurilor. Este tinut in onoarea Fecioarei din La Mercè, ocrotitoarea Barcelonei.

In 2018 va avea loc intre 21-24 septembrie. Pe durata festivalului sunteti sfatuiti sa nu inchiriati masini pentru ca strazile centrului orasului se vor umple de parade si oameni dornici de petrecere. Nici nu va fi cazul pentru ca metroul va functiona zi si noapte.

La Mercè este numit in spaniola Fiesta de la Mercè iar in catalana Les Festes de la Mercè. In fiecare an exista un alt oras invitat la festival iar pentru 2018 este vorba de Lisabona.

In fiecare an sunt cateva evenimente care tin cap de afis la festivalul La Mercè:

Correfoc –alergarea prin foc, ce presupune sa asistati la o multime de artificii care sunt imprastiate peste multime. Este de preferat sa va luati haine cu maneci lungi, palarii, ochelari deoarece sunt scantei peste tot.

Locatia: via Laietana. Vor fi 2 show-uri: unul pentru copii, la 18.30 iar pentru adulti seara, de la 20.30.

Castellers – pirmidele umane de 8-10 m inaltime. De la orele diminetii, oamenii se aduna in Piata de Sant Jaume pentru a vedea cum acrobatii orasului construiesc pirmaida umana in varful caruia va urca un copil.

Locatia: Placa de Sant Jaume, ora 12.30

Gigantes-Parada Gigantilor este un eveniment popular pentru intreaga familie. Giganti imbracati in regi, regine si printese marsaluiesc pe strazile orasului astfel incat sa-i puteti vedea.

Proiectii pe cladiri in Piata St.Jaume. Sunt cu intrare libera la fel ca alte cateva sute de evenimente ce se desfasoara prin oras.

Site-ul oficial al festivalului La Mercè.

In luna august va fi publicat programul complet al festivalului. Daca va hotarati sa mergeti in Barcelona chiar in perioada festivalului este bine sa va cautati din timp cazarea. Aveti si o propunere de zbor din Bucuresti si cazare 4 nopti, link aici.

Foto pixabay.com

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii