Acasă Blog Pegasus Airlines review zbor Bucuresti-Alanya

Pegasus Airlines review zbor Bucuresti-Alanya

de Calatorul Multumit
review zbor Pegasus Airlines | zbor alanya | review zbor Bucuresti Alanya | foto Calatorul Multumit

review zbor Pegasus Airlines | zbor alanya | review zbor Bucuresti Alanya | foto Calatorul Multumit

Pegasus Airlines review zbor pe ruta Bucuresti–Istanbul-Alanya. Pegasus Airlines are zboruri spre multe destinatii din Turcia cu escala prin Istanbul, aeroportul Sabiha Gokcen. Am cumparat un bilet flexibil, clasa basic care include bagaj de mana de 8 kg si o geanta de mana de maxim 3 kg. Pe perioada pandemiei, bagajele de mana se transporta la cala, nu ai voie sa urci in cabina decat cu o poseta, o geanta de laptop, geanta pentru bebelusi etc. Bagajele de mana vor fi cantarite la predarea lor la biroul de check-in si trebuie sa te incadrezi in limta prevazuta in conformitate cu ce bilet ai platit. Nu au fost controale stricte la imbarcare care sa priveasca bagajul pe care il duci la bord.

avion Pegasus Airlines

avion Pegasus Airlines

Zborurile au fost operate la timp, durata intre zboruri a fost 90 minute – 2 ore jumatate. In aceasta perioada de pandemie, tranzitul intre zborurile internationale si cele interne nu se poate face. Este necesar sa iesi complet in zona Sosiri si apoi sa reintri pe la etajul 1, Plecari interne. In aeroport exista scanere de la distanta unde ti se verifica temperatura.

Vei primi in avion un formular in engleza in care iti completezi datele, numarul de pasaport, telefon de contact, enumeri in ce tari ai fost in ultimele 14 zile, daca ai sau ai avut simptome de Covid-19, semnezi si il prezinti ofiterului vamal impreuna cu pasaportul.  Nu am fost intrebati care este destinatia finala, nu am prezentat dovezi de cazare sau de alte bilete de avion, ci ne-au urat bine ati venit si atat.

Aeroportul Sabiha Gokcen

Aeroportul este bine organizat, in maxim 30-50 minute, depinde daca prinzi coada la controlul pasapoartelor sau nu, poti schimba avioanele.

Istanbul vazut de sus

Istanbul vazut de sus

Din Bucuresti spre Istanbul am zburat cu un Boeing 737-300 NG iar din Istanbul spre Alanya cu un Airbus 320. Personalul de bord trece prin cabina cu gustari si bauturi, care pot fi comandate contra cost pe loc sau chiar in momentul rezervarii biletului de avion. Se ofera servetele umede gratuite pe ruta Bucuresti-Istanbul.

Boeing 737 800 Pegaus Airlines

Boeing 737 800 Pegaus Airlines

Zborul din Romania spre Turcia si retur a fost destul de lejer, puteai sa stai distantat, erau locuri suficiente. Pe zborurile interne este in schimb plin, majoritatea fiind cetateni turci care merg sau revin din statiunile de la malul marii. Se mentioneaza in anunturi ca nu se permite sa iti schimbi locul.

 

Bagajele si check-in-ul

Bagajele le-am ridicat intotdeauna la destinatia finala, la dus, Alanya unde au sosit in 10 minute dupa ce am coborat noi din avion. Iar in Bucuresti, la intoarcere, dupa ce am ajuns noi la banda de bagaje am asteptat 25 minute sosirea lor. Este o mare diferenta!

Check-in-ul pentru zboruri se deschide cu 2 zile inainte de ora decolarii si este bine sa il faceti pentru a prinde locuri bune. Am observat ca daca il faci aproximativ imediat cand se deschide, sistemul iti aloca automat locuri la fereastra, pentru cei care sunt interesati de asa ceva. Pentru aceasta este necesar sa iti descarci aplicatia Pegasus Airlines din Google Play.

Aeroportul Sabiha Gokcen

Aeroportul Sabiha Gokcen

In aeroportul Sabiha Gokcen erau deschise toate magazinele de duty free si o parte din restaurante. Aveai de unde alege cand era vorba de locuri unde sa mananci ceva. O apa in aeroport costa intre 5-7 lire turcesti.

Pe toata durata zborului cat si in aeroporturi esti obligat sa porti masca.

 

Alte articole despre Turcia

Vacanta noastra in Cesme, Turcia

Impresii si recomandari despre Bodrum

Carduri turistice pentru atractiile din Turcia

 

Foto Calatorul Multumit

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii