Acasă Blog Pietele de Craciun din Viena

Pietele de Craciun din Viena

de Calatorul Multumit

Viena ne-a fascinat intotdeauna in luna cadourilor, mai ales datorita pietelor de Craciun. Am fost in Viena si ne-am bucurat din plin de atmosfera de sarbatorilor de iarna.

Multe din pietele de Craciun sunt organizate in zona unor obiective celebre ale Vienei si de aceea este usor sa le descoperiti. Programul pietelor de Craciun se incheie in fiecare seara la ora 21.00.

Iarna, farmecul Vienei se muta in piata de Craciun. Fiecare piata de Craciun din Viena, in fiecare an, are o alta cana din care se servesc bauturile calde. O sa va introducem in periplul nostru in lumea canilor de la pietele de Craciun din Viena. Am vazut 7 piete de Craciun, avem 7 cani amintire. Canile sunt folosite pentru servirea bauturii pe care o doriti. Se achita un depozit pentru cana intre 1.5 euro-3.5 euro. Daca o returnati, va primiti banii inapoi cheltuind doar contravaloarea bauturii.

 

1.Piata de Craciun de la Palatul Schonbrunn

La Piata de Craciun de la Palatul Schonbrunn atmosfera era relaxata, toata lumea era la o cana de ceva cald.

Este o placere ca dupa ce vezi palatul sa poti sa mai stai prin piata de Craciun, sa te bucuri de seara si sa privesti tot felul de turisti veniti de pe diferite continente care trec prin piata. Cand s-au aprins si luminile de seara, toata piata si-a imbracat hainele de sarbatoare.

 

2.Piata de Craciun de la Stphanplatz

Situata chiar in jurul bisericii, Stphansdom nu ai cum sa o ratezi. Casutele de lemn cu tot felul de bunatati si arome te imbie tot timpul.

Grupuri de turisti, familii si localnici cu totii se incalzesc la o cana de ceai, punch sau bitter  in jurul butoaielor asezate in loc de mese.

 

3.Piata de Craciun de la Rathausplatz

In piata de Craciun de la Rathausplatz era multa forfota si plin de lume. Este cea mai mare piata de  Craciun a Vienei cu aproximativ 100 de casute de lemn unde  gasesti de la decoratiuni de brad, la  produse traditionale fiind o esenta  a tot ce ai putea gasi intr-o piata de Craciun. Un brad mare impodobit troneaza in fata Primariei orasului. Era amenajat si un patinoar iar distractia pe gheata era in toi.

Pentru cei mici trenuletul si caruselul s-ar putea sa le fie pe plac. S-au gandit sa realizeze si spatii dragute de facut poze: ne-am facut fotografii cu aripi de ingeri.

Un glob mare cu fulgi ce avea inauntru macheta in miniatura a Primariei  iti amintea de globurile de sticla ale Craciunului.

 

4.Sătucul de Crăciun din piaţa Maria-Theresien-Platz

Situat intre Muzeul de Istorie Naturala si Muzeul de Istorie a Artei (Kunsthistorisches museum) aici a fost locul unde am intalnit cei mai multi romani. Toti erau bine dispusi si vorbeau unde mai trebuie sa mearga si ce mai au de vazut. Ne-am mai delectat cu o ciocolata calda si am pastrat ca amintire cana primita.

5.Piaţa de Crăciun din Riesenradplatz (Prater)

In parcul de distractii Prater dupa ce am incercat cateva senzatii tari ne-am mai luat o cana si am mai baut ceva cald.

Am descoperit ca la unele casute se dadeau si carduri care se stampilau la fiecare consumatie iar la 10 consumatii primeai o bautura gratis!

 

6.Targul de Craciun de la Kalsplatz este diferit pentru ca promoveaza alimentele bio si activitatile ecologice. Produsele care se vand aici, de la cele din sticla, piele, lumanari si lemn urmeaza aceasta regula. O piata de Craciun plina de surprize pentru cei mici, ei aveau la dispozitie o zona cu fan si paie unde se tavaleau cat si capre si oi carora le puteau da de mancare.

Cel mai mult ne-a placut privelistea pietei de Craciun  luminate vazute din cupola bisericii Karlskirche.

7.Sătucul de Crăciun de la Palatul Belvedere

Fatada baroca si lacul din fata Palatului Belvedere dau pietei de Craciun o nota de maiestuozitate. Casutele de lemn dispuse concentric erau asaltate de doritorii sa mai incerce din produsele locale si din bauturile calde. Aici ne-a surprins bradul care parea ceva deosebit de la departare si, intr-adevar, cand ne-am apropiat  am descoperit ca era facut din sanii de lemn suprapuse. Ne-am luat o cana cu punch de data aceasta.

 

Aceasta este o lista cu  PIETELE DE CRACIUN organizate in Viena cu program actualizat pentru  anul 2019. Pentru a va putea organiza un viitor tur de piete de Craciun in Viena, aveti mai jos perioada lor de desfasurare si link-ul direct catre site-ul aferent. mentionam ca intrarea in pietele de Craciun este complet gratuita.

Piaţa de Crăciun Am Hof, 15 noiembrie – 23 decembrie 2019;
Piaţa de Crăciun din Spittelberg, 14 noiembrie – 23 decembrie 2019;

Magia Adventului în Piaţa Primăriei, 15 noiembrie 2019-06 ianuarie 2020;

Piaţa de Crăciun Stephansplatz, 15 noiembrie-26 decembrie 2019;

Sătucul de Crăciun din campusul Universităţii, AKH, 15 noiembrie -20 decembrie 2019;

Sătucul de Crăciun din piaţa Maria-Theresien-Platz, 20 noiembrie -26 decembrie 2019;
Piaţa de Crăciun Altwiener din Freyung, 16 noiembrie -23 decembrie 2019;

Sătucul de Crăciun de la Palatul Belvedere, 22 noiembrie -26 decembrie 2019;

K.u.K. Weihnachtsmarkt, 15 noiembrie 2019- 01.01.2020;
Piaţa de Crăciun din Karlsplatz, 22 noiembrie -23 decembrie 2019;
Piaţa de Crăciun din faţa Palatului Schönbrunn, 23 noiembrie 2019-05 ianuarie 2020;

Piaţa de Crăciun, Riesenradplatz (Prater), 16 noiembrie 2019-06 ianuarie 2020;

 

Foto Calatorul multumit

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii