Acasă Noutati travel Compensatii pentru zboruri anulate sau amanate

Compensatii pentru zboruri anulate sau amanate

de Calatorul Multumit
zboruri amanate sau anulate | compensatii zboruri | zbor amanat |

zboruri amanate sau anulate | compensatii zboruri | zbor amanat |

Zboruri amanate sau anulate? Stiai ca poti sa beneficiezi de compensatii zboruri? Exista cazuri cand vacanta ta poate sa ia o intorsatura neasteptata in momentul in care zborul tau este amanat, suprarezervat, pierdut in momentul cand treci printr-o escala sau chiar anulat.

 

Zborul a fost anulat sau intarziat si ti-a distrus planurile? Cere despagubiri!

Cand mergem intr-o mult asteptata calatorie in strainatate, avem o multime de emotii. Suntem entuziasmati si nu ne gandim la complicatiile care pot aparea. Din pacate, lucrurile sunt imprevizibile si, in ciuda celei mai bune organizari, poate sa se intample ca un zbor anulat sau intarziat sa ne distruga planurile.

Perturbarea zborului este o situatie foarte stresanta. De aceea, merita sa iti cunosti drepturile tale si sa soliciti despagubiri sau compensatii zboruri din partea companiilor aeriene.

 

compensatie zbor | aircashback | calatorul multumit | zbor amanat |

compensatie zbor | aircashback | calatorul multumit | zbor amanat |

Drepturile pasagerilor aerieni in cazul unui zbor intarziat sau anulat

Drepturile pasagerilor aerieni sunt reglementate de Regulamentul nr. 261/2004 al Parlamentului European si al Consiliului. Se acorda despagubiri pentru calatorii carora zborul le-a fost intarziat/anulat sau care au primit un refuz de imbarcare la bordul avionului din cauza overbooking-ului.

Compensarea se poate solicita in cazul in care perturbarea zborului a fost din vina directa a transportatorului aerian. Nu poate fi un efect al circumstantelor extraordinare pe care companiile aeriene nu au fost in stare sa le impiedice.

 

Valoarea despagubirii pentru un zbor

In Regulamentul mentionat mai sus au fost incluse si sumele minime ale despagubirii care sunt indicate in situatii cand zborul a fost perturbat. Ce este important, suma de despagubire pentru un zbor anulat sau intarziat depinde de distanta dintre aeroportul de plecare si aeroportul de sosire.

Astfel, luand in considerare distanta unui zbor, poti obtine:

  • 250 euro pentru un pasager – pentru zboruri cu o distanta pana la 1500 km,
  • 400 euro pentru un pasager – pentru zboruri cu o distanta de la 1500 km pana la 3500 km (si la fel pentru zborul cu o distanta mai mare decat 3500 km, daca si aeroportul de plecare si aeroportul de sosire sunt localizate pe teritoriul Uniunii Europene),
  • 600 euro pentru un pasager – pentru zboruri cu o distanta mai mare de 3500 km.

Obligațiile companiilor aeriene în cazul anulării sau întârzierii zborului

Cand te afli intr-un aeroport si descoperi ca zborul tau a fost anulat sau intarziat, situatia poate deveni extrem de stresanta. In astfel de momente, te poti simti dezorientat si nu stii exact la cine sa ceri ajutor.

 

Este important sa tii cont ca, in cazul unei perturbari a zborului, angajatii companiilor aeriene au anumite obligatii fata de pasageri.

In ceea ce priveste obligatiile transportatorului aerian in situatia unei intarzieri sau anulari a zborului, acestea includ asigurarea hranei si a bauturilor pentru pasagerii care asteapta in aeroport.

Mai mult decat atat, companiile aeriene trebuie sa permita pasagerilor sa foloseasca telefoanele si sa trimita mesaje pe e-mail.

Daca zborul anulat sau intarziat sau este reprogramat pentru ziua urmatoare, transportatorul trebuie sa asigure cazarea si transportul calatorilor intre hotel si aeroport.

 

Cum sa soliciti despagubirea pentru un zbor anulat sau intarziat?

Poti sa depui cerere de despagubire singur, direct la transportatorul aerian. Cu toate acestea, companiile aeriene refuza foarte des sa plateasca despagubirea in favoarea clientilor individuali. In aceasta situatie, merita sa beneficiezi de ajutorul unei firmei care se ocupa de obtinerea drepturilor pasagerilor aerieni.

Unul dintre liderii de piata in Romania este AirCashBack, care, de mai mult de 10 ani lupta cu succes pentru drepturile pasagerilor. Compania are ani multi de experienta pe piata si poti sa fii sigur ca solicitarea ta va fi evaluata de experti care te vor ajuta sa obtii compensatii zboruri amanate sau anulate.

Pe site-ul Aircashback:

  1. poti chiar sa compari ofertele de la mai multe companii din domeniu care te pot ajuta pentru obtinerea compensatiei si sa vezi exact comisionul perceput.
  2. nu se percep taxe sau comisioane in momentul depunerii solicitarii. Se percep taxe doar daca reusesc sa te despagubeasca pentru zborul tau.

AIRCASHBACK este o companie prin intermediul careia poti obtine compensatie conform directivei Europene in urma unui zbor amanat sau anulat! Sunt cazuri cand vacanta ta poate sa ia o intorsatura neasteptata in momentul in care zborul tau este amanat, suprarezervat, pierdut in momentul cand treci printr-o escala sau chiar anulat.

Verifica >> AICI << sau click pe banner pentru a vedea daca esti eligibil pentru o compensatie de pana la 600 euro!

Completeaza formularul  >> AICI << sau click pe bannerul de mai jos si verifica cati bani ai putea sa primesti, in termen de maxim un an de la data zborului tau.

 

formular compensatii zboruri | aircashback | calatorul multumit

formular compensatii zboruri | aircashback | calatorul multumit

 

Iti dorim zboruri fara incidente si mult succes in obtinerea compensatiei!

Foto coperta Calatorul Multumit

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii