Acasă Noutati travel Restrictii de calatorie in strainatate pentru romani

Restrictii de calatorie in strainatate pentru romani

de Calatorul Multumit
Restrictii de calatorie in strainatate | calatorii strainatate | restrictii zbor |

Restrictii de calatorie in strainatate | calatorii strainatate | restrictii zbor |

Restrictii de calatorie in strainatate pentru romani au fost impuse de majoritatea tarilor europene. Odata cu cresterea numarului de infectari, creste si numarul de restrictii. Astfel ca romanii sunt primiti in alte state daca arata un test negativ Covid, au vaccinul facut sau efectueaza un anumit numar de zile de carantina.

Parcurge Lista tarilor verzi, atunci cand revii din strainatate in Romania. Afla conditiile de intrare in Romania la zi cat si Tari in care poti calatori pe baza de vaccin.

 

Ai vrea sa faci un tur cu un ghid la Castelul si Muzeul Bran, Casa Groazei, Muzeul Satului din Bran ? Rezerva turul tau pe Tiqets si descopera Castelul Bran! Vezi ofertele Tiqets aici.

Restrictiile de calatorie impuse romanilor la intrarea in anumite

state valabile la data de 19 aprilie 2021

 

Tarile in care romanii pot intra fara nicio restrictie: Albania, Costa Rica, Macedonia de Nord.

 

Tarile in care se cere test realizat cu 48 ore inainte de sosire:

Croatia,  Polonia, Serbia, Slovenia (test sau carantina 10 zile din care se poate iesi cu rezultat negativ dupa minim 5 zile de carantina), Ucraina.

 

Tarile in care se cere test  realizat cu 72 ore inainte de sosire:

Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Cehia, Cipru (test negativ la imbarcare si alt test contra cost efectuat pe aeroport in Cipru aprox.30 euro), Emiratele Arabe Unite (se mai face si un test pe aeroport in Dubai. Testul se prezinta si pentru tranzit.), Estonia (test sau carantina 10 zile), Franta, Grecia, Islanda (2 teste negative sau carantina 14 zile), Letonia, Luxemburg, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda (2 teste unul cu 72 ore inainte si un test rapid antigen sau LAMP cu 24 ore inainte de zbor si autoizolare 10 zile- cerinte si pentru tranzit), Portugalia, Slovacia (test negativ sau carantina 10 zile cu posibilitatea in ziua 5 de o testare), Slovacia, Spania, SUA, Turcia (test + formular), Ucraina.

 

 

Tarile in care se cere test  si carantina

AUSTRIA (test cu 72 ore inainte si 10 zile de autoizolare, formular), BELARUS (test si 10 zile de carantina), DANEMARCA (test negativ cu 24 ore inainte sau un rezultat pozitiv la un test efectuat cu minimum 14 zile, dar nu mai vechi de 12 săptămâni înaintea intrării în Danemarca cat si 10 zile de autoizolare cu posibilitate de test in ziua 4); ELVETIA (test PCR cu rezultat negativ cu 72 ore inainte si 10 zile carantina); GEORGIA (test cu 72 ore inainte, carantina 3 zile urmata de un alt test); GERMANIA (test cu 48 ore inainte si izolare 10 zile cu posibilitate de testare in ziua 5; testul este necesar si pentru tranzit); IRLANDA (test cu 72 ore inainte si autoizolare 14 zile), ITALIA  (test negativ si 5 zile de carantina), LIECHTENSTEIN (test PCR cu rezultat negativ cu 72 ore inainte si 10 zile carantina), LITUANIA (test facut cu 48 ore inainte si autoizolare 10 zile cu posibilitate de testare in ziua 7 ), MAREA BRITANIE ( test cu 72 ore inainte, 10 zile carantina si test obligatoriu in ziua 2 si 8 de carantina); SUEDIA ( test cu 48 ore inainte si izolare 7 zile);

 

Cerinte calatorie TARI EXOTICE

CAPUL VERDE (test cu 72 ore inainte), EGIPT (test cu 72 ore inainte); IORDANIA ( test 72 ore inainte de decolare si test pe aeroport in Iordania); MALADIVE (test cu 72 ore inainte);  SEYCHELLES (test cu 72 ore inainte);  PERU (test cu 72 ore inainte); REPUBLICA DOMINICANA ( test cu 72 ore inainte cerut de compania aeriana), TUNISIA (test cu 72 ore inainte, 5 zile de carantina urmate de un al doilea test), ZANZIBAR ( test cu 72 ore inainte cerut de compania aeriana).

 

Tari in care romanii nu pot intra in scop turistic in contextul actual: Belgia, Cehia, Finlanda, Israel, Maroc, Norvegia, Rusia, Ungaria.

 

Aceste restrictii nu sunt valabile in cazul realizarii tranzitului.

Datele prezentate sunt valabile la data de 19 aprilie 2021 conform site-ului MAE si pot surveni modificari neasteptate.

 

Alte articole de interes pentru Calatorul Multumit:

Cazari din Romania dotate cu ciubar, detalii aici.

Cazari pe malul apei perfecte pentru pescuit si relaxare.

Cabane si case de vacanta pentru Paste 2021

Cazare la casute pitoresti in Romania de la 220 lei/pers pt 6 nopti

Saline din Romania

 

Foto coperta Calatorul Multumit

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii