Acasă Noutati travel Toamna in Basel. Activitati pe toate gusturile.

Toamna in Basel. Activitati pe toate gusturile.

de Calatorul Multumit

Basel gazduieste in toamna aceasta evenimente pe toate gusturile: sportive, culturale, artistice si distractive.

Targul de toamna cu o traditie de 500 de ani se bucura inca de o mare popularitate. Targul incepe in 27 octombrie exact dupa ce vor bate clopotele de la biserica Martinskirche la pranz. Se organizeaza in 7 piete aducand atmosfera vesela in tot orasul: 80s Hall, Messeplatz, Rosentalanlage, Munsterplatz, Barfusserplatz, Casern si Petersplatz.

Ultima zi a Targului de toamna va fi 11 noiembrie 2018.

 

Turneul de tenis Swiss Indoors Basel din 20-28 octombie 2018 unde se vor intalni elitele tenisului mondial.

Festivalul de muzica Baloise Session in care veti putea asculta staruri internationale intr-o atmosfera intima, ca de club. Perioada de desfasurare 19 octombrie – 6 noiembrie 2018.

 

La Kunstmuseum Basel incepand cu 20 octombrie 2018 si pana in 10 februarie 2019 va avea loc expozitia lui Henry Fussli, un artist nascut la Zurich care si-a castigat faima la Roma si Londra. Expozitia se numeste  „Fussli. Drama si teatrul. ”

La Muzeul Tinguely se va desfasura expozitia cu numele „Spatii radiofonice” din 24 octombrie 2018 in 27 ianuarie 2019. Vizitatorii vor putea sculta mai mult de 150 de emisiuni prin intermediul unor smartphone-uri special programate in acest sens si al castilor.

Mai multe informatii despre programul si biletul de acces in muzeele din Basel aveti in Ghidul muzeelor din Basel. 

Nici Teatrul din Basel nu este mai prejos fiind votat „Teatrul anului 2018” intr-un sondaj condus de revista de specialitate „Theater heute”.

La sfarsitul lunii noiembrie incep pregatirile pentru Piata de Craciun. Din 22 noiembrie in 23 decembire 2018, in centrul vechi al orasului, in Brafusserplatz si Munsterplatz se va inaugura atmosfera de Craciun.

In 24 noiembrie puteti participa la Basel Run, o cursa care atrage aproximativ 9.000 de participanti. Startul se la ora 17.00 din centrul orasului. Inregistrarea online a participantilor se incheie in 21.11.2018. Va puteti comanda chiar si o medalie pentru suma de 5 chf.

In Basel la orice cazare veti primi un BaselCard care va ofera transport gratuit cu mijloacele de tarnsport in comun, internet gratuit pe reteaua wi-fi a orasului si 50% reducere la muzeele din Basel, la zoo si la teatru. Daca va ganditi deja ca ati vrea sa vedeti orasul aveti mai multe detalii in articolul Cum sa explorezi ieftin orasul Basel.

Foto Calatorul multumit

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii