Acasă Tips&Tricks Tot ce trebuie sa stii despre obiectivele turistice din Barcelona

Tot ce trebuie sa stii despre obiectivele turistice din Barcelona

de Calatorul Multumit
obiectivele turistice din barcelona | panorama barcelona |

obiectivele turistice din barcelona | panorama barcelona |

Barcelona este un oras ideal pentru cei care vor sa se bucure de un mediu urban dinamic si de cadre naturale spectaculoase. Constructiile celebre ale lui Gaudi nu trebuie sa lipseasca din itinerariul tau. Tot aici este locul perfect pentru a descoperi viata si creatia lui Pablo Picasso.

 

1.Sagrada Familia – pentru intrarea la acest obiectiv celebru va trebui sa va procurati bilete online. Case de bilete la fata locului nu mai exista. Astfel, va puteti organiza mai bine timpul deoarece biletele online au stabilite ore fixe de intrare. Te prezinti cam cu 15-20 minute mai devreme la intrare, vei trece prin filtrele de securitate si astfel te vei incadra in timpul tau de acces.

Rezerva bilete de acces in Sagrada Familia si skip the line cu Tiqets, detalii aici sau pe banner! 

Barcelona | sagrada familia |

Barcelona | sagrada familia |

La subsol puteti vizita un muzeu dedicat bazilicii. In interior puteti sa urmariti un film de prezentare despre Sagrada Familia.

Anumite zone pot fi inchise datorita lucrarilor de constructie care se desfasoara neincetat. Anul stabilit pentru  terminarea lucrarilor este 2026. Biserica nu este finantata din bani publici ci doar din biletele de intrare si donatii.

 

Daca vrei sa inchiriezi o masina alege Rentalcars ! Preturi avantajoase, servicii excelente! 

 

Sunt cazuri cand vacanta ta poate sa ia o intorsatura neasteptata in momentul in care zborul tau este amanat, suprarezervat, pierdut in momentul cand treci printr-o escala sau chiar anulat.
Verifica >> AICI << sau click pe bannerul AIRCASHBACK pentru a vedea daca esti eligibil pentru o compensatie de pana la 600 eur!

 

2.Parc Guell – zona monumentala cu lucrarile lui Gaudi este costra cost. Restul parcului este gratuit. Zona contra cost este imprejmuita cu gard prin care nu se vede mare lucru asa ca va recomandam sa va luati un bilet de intrare daca vreti sa vedeti Parcul Guell. Aici exista case de bilete dar, pe perioada verii, cozile pot fi foarte lungi si este permis accesul pe ora doar a unui anumit numar de persoane. Daca puteti, procurati-va un bilet online care va ajuta sa intrati la ora stabilita.

Rezerva bilete de acces in parcul Guell cu Tiqets, fara cozi si batai de cap. Detalii AICI. 

 

3.Abonamente la muzee/zoo

Daca aveti drum mai des prin Barcelona, de exemplu, veti ajunge intr-un an de 2-3 ori, am gasit 2 atractii care ofera posibilitatea achizitionarii unui abonament valabil un an. Posesorul acestui abonament poate vizita acel muzeu de cate ori doreste si este o varianta economica fata de un bilet individual. Puteti sa va faceti calculele in functie de cat de des credeti ca exista posibilitatea intr-un an sa calatoriti la Barcelona.

Muzeele sunt urmatoarele:

Muzeul de Arta a Cataloniei, abonamentul este 18 Є/persoana/valabil 1 an.

Gradina Zoologica, abonamentul este  pe categorii: familie-94 Є;  un parinte si un copil-60 Є;  o singura persoana-44 Є. Toate valabile un an. Doar la Zoo, prima inregistrare in sistem a abonamentului va costa 24 euro. Daca il veti reinnoi in anii urmatori aceasta taxa nu se mai plateste.

La Zoo, venind de mai multe ori, puteti ajunge la ora de harnire a diferitelor animale si cred ca cei mici vor fi cei mai incantati de o astfel de surpriza.

La Muzeul de Arta a Cataloniei cu acest abonament se poate urca pe acoperis pentru a admira panorama asupra orasului si a Pietei Espanya.

muzeul de arta a cataloniei | mnac barcelona | muzee barcelona |

muzeul de arta a cataloniei | mnac barcelona | muzee barcelona |

 

4.Piata Boqueria– este o piata in aer liber care va poate satisface cerintele in domeniul culinar. Nenumarate fructe  cunoscute sau exotice, legume, specialitati de peste, cat si mici localuri amenjate la fata locului in care puteti vedea cum vi se prepara pe loc mancarea  pe care o veti servi sunt atractia acestei piete unice.

Se spune ca daca nu gasesti ceea ce cauti in Piata Boqueria, nicaieri nu ai sa gasesti!

Piata Boqueria | Barcelona boqueria |

Piata Boqueria | Barcelona boqueria |

 

Zile de sarbatoare in Barcelona

5.Zile importante ale Barcelonei in care anumite muzee au intrare libera sunt: de 12 februarie-Sfanta Eualia, 18 mai – ziua internationala a muzeelor, 11 septembrie – ziua nationala a Cataloniei si 24 septembrie – ziua orasului Barcelona.

 

6.Tururi gratuite

Din Piata Cataloniei (Placa Catalunya) de la ora 11 si 15 puteti participa la un tur al Barcelonei pe jos prin cartierul gotic. Se recomanda sa faceti o rezervare in prealabil. Turul este in limba engleza si dureaza aproximativ 2 ore jumatate.  Statia de metrou Placa Catalunya. 

Pentru tururi cu autocarele hop-on hop-off, bilete cu 31 euro, detalii AICI.

 

7.Majoritatea obiectivelor turistice importante sunt situate in apropierea statiilor de metrou.

Important! Nu schimbati metroul in liniile nodale importante care se suprapun si cu trenuri suburbane, Renfe deoarece timpul pe care trebuie sa il petreceti in subteran poate ajunge si la 15-20 minute incercand sa ajugeti de la o linie de metrou la alta.

 

8.In prima duminica din luna la Muzeul de Arta al Cataloniei, Muzeul Picasso, Muzeul obiectelor ceramice, la Gradina botanica, Palatul Guell si la  Castelul Montjuic, intrarea este libera.

 

9.Tineti cont ca in general, in ziua de luni muzeele sunt inchise. Verificati orele si zile de inchidere pe site-ul oficial al muzeului pe care doriti sa-l vizitati sau accesati Ghidul muzeelor din Barcelona click aici

 

Rezerva bilete de intrare la obiectivele turistice din BARCELONA cu Tiqets !


  

10.La Barcelona beneficiati intrare gratuita duminica dupa ora 15 la Castelul  Monjuic, Muzeul obiectelor ceramice, Muzeul Maritim si Gradina botanica.

muzeul maritim barcelona | muzee barcelona | obeictive turistice barcelona |

muzeul maritim barcelona | muzee barcelona | obeictive turistice barcelona |

11.In cazul in care aveti de mers prin Barcelona si nu ajungeti la cazare, puteti sa va lasati bagajul la o locatie anume care este in apropierea voastra pentru 5 euro/zi.

Exista un site care va arata ce locatii sunt in acest program, de la restaurante, la baruri si hoteluri. Site-ul se numeste BagBNB si aveti un link aici.

 

12.Lista cu obiectivele gratuite din Barcelona este aici.

 

13.Carduri turistice pentru Barcelona

Barcelona Pass cu intrare la Sagrada Familia, Parc Guell, autobuz hop-on, hop-off -pret 85 €, detalii AICI.

BCN essential pass include Hola Barcelona travel card, intrare la Sagrada Familia, Parc Guell – pret 75 €, detalii AICI.

Barcelona transport pass 48 ore (include transfer aeroport si transport public in Barcelona) -pret 33 €, detalii AICI.

Hola Barcelona – transport public- -pret 19.5 €, detalii AICI.

Barcelona Card express, 48 ore -pret 27 €, detalii AICI.Booking.com
 

Foto Calatorul multumit

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii