Acasă Blog Vacanta in Turcia in pandemie

Vacanta in Turcia in pandemie

de Calatorul Multumit
vacanta in Turcia in pandemie | plaja Cleopatra Alanya |

vacanta in Turcia in pandemie | plaja Cleopatra Alanya |

Vacanta in Turcia in pandemie a fost permisa incepand cu 27 iulie cand Romania a scos tara de pe lista rosie si au reinceput zborurile. In prezent, pana la finalul lunii martie 2021 este necesar sa prezentati un test negativ pentru a putea calatori in Turcia.

Am zburat din Bucuresti spre Alanya cu escala scurta prin aeroportul Sabiha Gokcen cu Pegasus Airlines. Pe toata durata zborului cat si in aeroport esti obligat sa porti masca. Prin aeroportul Sabiha Gokcen sunt multe dispensere cu dezinfectant si in zona de sosiri zboruri internationale sunt amplasate scanere de la distanta unde ti se verifica temperatura. In zbor ti se inmaneaza un formular in engleza pe care il vei prezenta ofiterului vamal din Istanbul unde se cere sa iti completezi datele, numarul de pasaport, telefon de contact, enumeri in ce tari ai fost in ultimele 14 zile, daca ai sau ai avut simptome de Covid-19, semnezi. Nu am fost intrebati care este destinatia finala, nu am prezentat dovezi de cazare sau de alte bilete de avion, ci ne-au urat bine ati venit si atat.

Aeroportul Sabiha Gokcen

Aeroportul Sabiha Gokcen

In aeroportul Sabiha Gokcen erau deschise toate magazinele de duty free si o parte din restaurante.

In vara, masca a fost obligatorie in Turcia in spatiile inchise si mijloace de transport in comun. In prezent pe langa cele mentionate, masca este obligatorie in toate spatiile publice unde nu se poate pastra distanta.

Cazare la hotel

La hotel primesti o alta declaratie de completat prin care esti de acord sa ti se monitorizeze temperatura, astfel ca la fiecare intrare in hotel personalul de la receptie iti ia temperatura. Bagajele iti sunt dezinfectate inainte de a fi duse in camera. Camera este dezinfectata in mod special in aceasta perioada, acest lucru este trecut in afisele de pe hol.

mic dejun restaurant | hotel in Alanya |

mic dejun restaurant | hotel in Alanya |

Masa iti este servita de catre personalul restaurantului cu masca si manusi. O vacanta in Turcia in pandemie este perfect posibila!

 

Rezerva o cazare cu anulare gratuita cu BOOKING ! Daca se schimba planurile, esti acoperit!
Booking.com

Alte articole despre Turcia

Plaje si atractii in Alanya

Vacanta in Cesme, Turcia

Transportul in comun si Aeroportul Istanbul

Impresii si recomandari despre Bodrum

5 variante de carduri de calatorie in Turcia

 

Foto Calatorul Multumit

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii