Acasă Noutati travel Cat te costa un test Covid daca ai nevoie de el in vacanta ta?

Cat te costa un test Covid daca ai nevoie de el in vacanta ta?

de Calatorul Multumit
cat costa un test covid

cat costa un test covid

Cat costa un test Covid care va trebui efectuat de cei care au vacante rezervate in Grecia sau alte tari europene. Grecia a anuntat ca din 14 iulie ora 6.00 toti cetatenii care vor sa intre prin punctul de frontiera Kulata (Bulgaria)-Promachonas (Grecia) vor avea nevoie sa arate un rezultat negativ la testarea Covid. Este valabil un test tip PCR realizat cu maxim 72 ore inainte de a intra in Grecia.

In acest moment nu s-a precizat daca si turistii care vor veni cu avionul in Grecia au nevoie de un certificat medical cu rezultat negativ. Si in continuare este obligatorie completarea formularului PLF cu minim 24 ore inainte de sosire in Grecia. Adica il puteti completa si cu o saptamana inainte dar nu sub 24 ore de la momentul in care veti ajunge in Grecia. Detalii despre formular aici.

Am cautat sa vedem cat costa si unde poti sa te testezi in caz ca trebuie sa mergi in Grecia, Cipru sau Austria, tari care cer romanilor un test negativ.

Tipuri de teste 

Testele se pot face la clinicile private si sunt de 2 feluri: PCR care iti dezvaluie daca cumva esti infectat in prezent si teste de anticorpi (IgM si IgG) care pot sa arate daca cumva ai fost anterior infectat.

Testele necesare pentru a calatori sunt cele tip PCR, majoritatea tarilor care le cer la frontiera precizeaza ca sunt valabile cele realizate cu maxim de 72 ore inainte de a sosi in acea tara (ex.Grecia, Austria, Cipru, etc.).

 

Clinicile si costul unui test

Synevo recolteaza probe de exudat nazofaringian si faringian pentru test PCR. Proba trebuie prelevata fie dimineata inainte de toaleta bucala, fie la 4 ore dupa aceasta. Este necesara o programare prealabila. Costul este de 285 lei iar rezultatul vine in maxim 72 ore. Poate fi realizat in 45 de centre Synevo din 34 orase. Info aici.

 

Medsana recolteaza secretie nasofaringiana si orofaringiana pentru test PCR. Cost 320 lei. Rezultate disponibile in 3-4 zile lucratoare sau in 1-2 zile cu achitarea unei taxe de urgenta.

 

Regina Maria precizeaza ca un test PCR costa 340 lei, ai nevoie de programare si se va recolta un exudat faringian. Nu se va manca cu 4 ore inainte de recoltare. Informatie prezentata pe site-ul Regina Maria.

 

Sanador recolteaza probe de exudat faringian pentru test PCR. Este necesara programarea la numarul  021/9699. Costul este de 350 lei iar rezultatul vine intr-o zi lucratoare si se poate vizualiza online. Detalii aici.

 

MedLife precizeaza ca a deschis linia de testare la cerere pentru publicul larg pe baza de programare la numarul 021/9646.

O alta clinica unde se pot face teste PCR este Medicover.

 

Rute noi cu Wizz Air din Bucuresti si Bacau catre Germania, info aici!

Cazari la Eforie Nord de la 60 lei/persoana in weekend, info aici!

Vara aceasta poti zbura direct din Bucuresti in Mykonos si Santorini cu Wizz Air, info aici!

 

Foto pixabay

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii