Acasă Tips&Tricks Cum poti avea acces in lounge-urile aeroporturilor din intreaga lume

Cum poti avea acces in lounge-urile aeroporturilor din intreaga lume

de Calatorul Multumit
acces lounge aeroporturi | pirority pass | lounge aeroport |

acces lounge aeroporturi | pirority pass | lounge aeroport |

Acces lounge aeroporturi prin Priority Pass si Lounge Pass. Acestea sunt doua programe destinate celor care calatoresc prin toata lumea si au nevoie de aceste servicii. In ultimii 30 de ani, Priority Pass a ajuns sa ofere acces in 1.300 de lounge-uri din toata lumea.

In astfel de lounge-uri poti sa te relaxezi, sa mananci si sa bei ceva, sa lucrezi pe laptop sau pur si simplu sa navighezi pe internet, sa citesti ultimele ziare sau reviste si sa te odihnesti pana la urmatorul zbor. Bineinteles ca iti incarci tu bateriile dar si poti sa iti incarci toate dispozitivele mobile pentru a avea o calatorie frumoasa in continuare. In unele lounge-uri poti sa faci chiar si un dus.

Pentru a afla care sunt lounge-urile la care Priority Pass iti da acces, accesati pagina lor de internet sau descarcati aplicatia Priority Pass din Google Play.

Din Romania sunt incluse pe lista lor lounge-uri din aeroporturile Sibiu, Cluj-Napoca si Timisoara.

Pentru a obtine un Priority Pass trebuie sa completati un formular online, sa achitati o taxa de membru si apoi sa asteptati cardul Priority sa va fie livrat.

 

Exista 3 tipuri de carduri Priority valabile 1 an:

Card Standard 89 euro

Card Standard plus 289 euro

Card Prestige 459 euro

 

Cardul Standard

Iti ofera accesul in lounge-urile incluse in  programul Priority Pass contra unei sume fixe de 30 euro pentru posesorul cardului si 30 euro insotitorul acestuia.

 

Cardul Standard plus

Iti ofera accesul gratuit in primele 10 lounge-uri iar apoi, la fiecare intrare posesorul de card Priority Pass trebuie sa plateasca 30 euro iar insotitorul la fel.

 

Cardul Prestige

Iti ofera accesul gratuit in orice lounge intrati iar insotitorul va plati 30 euro.

Inainte de a calatori, alegeti-va lounge-ul in care vreti sa va relaxati in aeroport si verificati conditiile. Unele aeroporturi au chiar mai multe lounge-uri de unde puteti alege. Accesul in lounge-uri nu este 100% garantat variind de program, de faptul ca lounge-ul va poate respinge accesul daca deja este prea aglomerat, de faptul ca in unele locatii cardul digital nu este recunoscut si aveti nevoie neaparat de cardul Priority Pass in format fizic.

 

In principiu, in aceste lounge-uri se intra gratuit cu un bilet al anumitor companii de linie, First class sau Business. Accesul poate fi si cumparat, platind la fata locului.

Important este sa va faceti calculele pe un an inainte, sa vedeti pe unde veti calatori, cate ore veti avea de stat prin aeroporturi. Gandindu-ne la cat costa mancarea si bautura in aeroport, cat de des mergeti in calatorii, cat de lungi escale aveti, va puteti imbunatati calatoria cu un card de acces in lounge-urile aeroporturilor din intreaga lume.

 

Lounge Pass

Lounge Pass este un alt site partener Priority Pass care va ofera accesul in 600 de lounge din 350 aeroporturi ale lumii. Nu aveti nevoie de vreun card de membru. Este vorba doar de a rezerva accesul intr-un anumit lounge din lista lor, la un pret redus. Aeroporturile din Romania nu se gasesc inca pe lista lor.

Pentru inceput trebuie sa gasiti si sa selectati din lista lounge-ul dorit, sa completati data, numarul de persoane. Important! Rezervarea trebuie facuta cu cel putin 24 de ore inainte de data la care veti ajunge in aeroport.

Pretul pentru un acces in lounge incepe de la 16 euro/persoana si doar va trebui sa achitati aceasta suma si sa va prezentati la lounge-ul selectat cu dovada platii. Dovada platii va este trimisa pe mail si veti primi un Lounge Pass booking confirmation in format pdf. Detalii aici. 

 

In concluzie, in functie de cat de des calatoriti puteti alege ce serviciu va este de mai mult ajutor si mai rentabil pentru voi, Priority Pass sau Lounge Pass.

 

Alte articole Calatorul Multumit

Aeroporturile Londrei, pe care sa-l aleg?

Transferurile de pe aeroporturile Parisului

 

Poza coperta  articol Acces lounge aeroporturi – Photo by chuttersnap on Unsplash.com

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii