Acasă Noutati travel DiscoverEU 2018, proiect UE care acorda tinerilor bilete de tren gratuite

DiscoverEU 2018, proiect UE care acorda tinerilor bilete de tren gratuite

de Calatorul Multumit

Programul DiscoverEU este finantat din bugetul UE si se ridica la 12 milioane de euro.  Acest proiect va sustine 15.000 de tineri care vor implini 18 ani in 2018 sa calatoreasca gratuit cu trenurile Interrail prin Europa.

Interrail este o retea de trenuri prin care se poate calatori fara frontiere prin Europa. Cu un singur bilet, rezidentii europeni pot calatori in 30 de tari diferite. Interrail Pass a inceput sa fie folosit din 1972 iar, in prezent, mai mult de 250.000 de europeni de toate varstele il folosesc pentru a descoperi atractiile geografice, culturale si istorice ale Europei. Trenurile Interrail exista datorita colaborarii stranse dintre mai mult de 35 de companii de cai ferate si de feriboturi din Europa.

Cerintele programului DiscoverEU 2018

Inscrierile pentru proiectul DiscoverEU 2018 se fac in perioada 12-26 iunie 2018.  Selectia va fi jurizata de oficialii Comisiei Europene incepand cu data de 27 iunie iar castigatorii vor fi anuntati la inceputul lunii iulie.

Pentru a putea aplica este necesar sa impliniti 18 ani pana in iulie 2018 si sa faceti parte dintr-un stat membru al Uniunii Europene. Va puteti inscrie individual sau chiar in grup de pana la 5 persoane.

Calatoria va incepe intr-unul din cele 28 de state membre ale UE si se va face in perioada iulie-septembrie 2018. Durata poate fi intre 1 si 30 de zile. Veti trece cel putin o granita pana la 4 granite de stat spre destinatiile alese.

In aplicatie trebuie sa raspundeti la un test de cunostinte cu privire la patrimoniul cultural european, cu privire la alegerile din Paralmentul European si de tineret. Trebuie sa fiti de acord sa deveniti si un Ambasador DiscoverEU.

Veti posta pe conturile de social media impresii din calatorie si veti participa cu fotografii la expozitia “DiscoverEU anniversary” de la Parlamentul European.

Inscrierile se vor face pe site-ul  http://www.youdiscover.eu/

Foto – pixabay.com

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii