Acasă Destinatii turistice Evenimentele lunii mai din Paris

Evenimentele lunii mai din Paris

de Calatorul Multumit

Odata cu intoarcerea zilelor insorite Parisul devine gazda numeroaselor evenimente in aer liber. De la turneul de tenis de la Roland Garros, la noaptea europeana a muzeelor se gasesc evenimente pe toate gusturile!

2 mai-29 iunie la Cinemateca Franceza puteti descoperi munca si calatoriile fotografului Chris Marker.

In 5 si 6 mai Toata lumea la opera! Eveniment care deschide portile pentru intrarea libera la orice spectacol de opera in aceste zile.

8 mai Finala Campionatul francez de fotbal pe Stade de France.

12 mai ora 20 Concertul lui Ramin Djawadi, compozitorul coloanei sonore din Urzeala tronurilor va avea loc la Accorhorels Arena. Bilete incep de la 89.5 euro.

12-13 mai la Cité de Ciences – Festivalul Cité Interdite unde copiii se pot transforma in aventurierii spatiului cosmic.

15 mai-9 septembrie expozitia japonezilor de la Teamlab prezinta cu maiestrie arta imaginii prin folosirea instalatiilor si a noilor tehnologii pentru a obtine o experienta deosebita. Loc de desfasurare: Grande Halle de la Villette.

17-20 mai Taste Paris, un festival culinar de 4 zile ce cuprinde: degustari din specialitatile celor mai bune restaurante din Paris, ultimele trenduri in gastronomia pariziana, cursuri gratuite de gatit si intalniri cu chefi de top.

17 mai-17 iunie Opera Bastille prezinta Ora spaniola a lui Maurice Ravel  la Palatul Garnier.

18-19 mai la Filamornica din Paris soseste Baletul regal al Cambogiei. Pretul unui bilet incepe de la 26 euro.

19 mai Noaptea europeana a muzeelor in care puteti vizita sau revizita gratuit muzee de top din Paris ca: Luvrul, Muzeul d`Orsay sau Centre Pompidou. Aveti posibilitatea sa vedeti colectiile permanente cat si sa participati la evenimente speciale ca intalniri, show-uri, concerte organizate de muzee special cu aceasta ocazie.

19-20 mai Steeple-Chase de Paris este o prestigioasa competitie de intrecere cu  caii care are loc pe Hipodromul Auteuil.

21 mai-10 iunie Turneul French Open la Roland Garros. Am publicat o oferta de calatorie pentru turneu. Detalii aici.

22-27 mai spectacolul pe gheata Holiday on ice “Atlantis” a celor 2 patinatori Brian Joubert si Katrina Patchett.

22 mai-7octombrie la Muzeul du Quai Branly-Jaques Chirac, bucurati-va de povestile lui Robinson Crusoe, ale lui Phileas Fogg si Passepartout la The little Explore`s Box of Delights.

25-30 mai Villette Sonique, un festival de descoperire de talente aflat la a 12-a editie se va desfasura in Parc de la Villette. Intrarea este libera.

24 mai-4iunie Festivalul de Jazz a Saint Germain-des-Pres aflat la a 18-a editie. Pe langa concerte, puteti asista la discutii, conferinte si expozitii foto.

26-27 mai la Palais des Congres de Paris, Opera Nationala a Ucrainei prezinta Nunta lui Figaro.

29 mai concertul pianistului Mikhael Pletnev are loc la Filarmonica din Paris.

29 mai concert Katy Perry la Accor Hotels Arena.

30 mai-27 august Uniunea Artistilor Moderni prezinta „Modernismul Francez o expozitie ce grupeaza o mare parte din creatiile artistice recunoscute la nivel international din perioada 1929-1958. Loc de desfasurare: Centre Pompidou.

Foto pixabay.com

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii