Acasă Noutati travel Tarile care permit intrarea pe baza de vaccin

Tarile care permit intrarea pe baza de vaccin

de Calatorul Multumit
intrarea pe baza de vaccin | tari care solicita vaccin | vaccin | calatorii |

intrarea pe baza de vaccin | tari care solicita vaccin | vaccin | calatorii |

Tarile care permit intrarea pe baza de vaccin. O data obtinuta dovada vaccinarii si a trecerii a macar 10 zile de la rapel (al doilea vaccin) anumite tari au anuntat ca primesc turistii fara alte teste sau carantina.

Este vorba de tari din Europa dar si de de pe alte continente.  Cine nu are vaccinul facut din diferite motive va intra in tara respectiva supunandu-se regulilor in vigoare: test, carantina sau alte masuri sunt prevazute.

Lista va fi actualizata imediat ce vor aparea noi informatii oficiale. Informatii valabile la data de 5 mai 2021.

 

In primul rand este vorba de Romania, care in baza Hotararii nr. 4/18.01.2021, permite intrarea in tara fara carantina a tuturor calatorilor care dovedesc ca au facut vaccinul si au trecut 10 zile dupa administrarea dozei a 2-a.

 

Ai vrea sa faci un tur cu un ghid in Palatul Cotroceni, la Ateneul Roman sau la Targoviste, barajul Vidraru si Curtea de Arges?

Rezerva turul tau pe Tiqets si descopera palatele din Bucuresti! Vezi ofertele Tiqets aici.


 

Daca iti rezervi o vacanta pe cont propriu ai nevoie si de o cazare cu anulare gratuita cu BOOKING ! Daca se schimba planurile, esti acoperit!
Booking.com

 

Belize

-in cazul in care detii dovada ca ai facut vaccinul, poti calatori in Belize fara a mai fi nevoie de alte teste. Detalii aici.

 

Bulgaria

-din 1 mai 2021, persoanele care sunt complet vaccinate pot intra in Bulgaria fara a mai prezenta alt test.  Este necesar sa fi trecut 14 zile de la rapel. Detalii aici.

 

Croatia

-intrarea in tara este permisa dupa ce au trecut 14 zile de la vaccinarea cu doza de rapel sau de la vaccinarea cu doza unica. Detalii aici.

 

Danemarca

-de la 1 mai 2021, persoanele vaccinate nu mai prezinta test si nu mai efecteaza carantina daca au trecut minim 14 zile de la rapel si maxim 6 luni de la vaccinare. Detalii aici.

Ecuador

-prezentarea unui certificat de vaccinare te scuteste de alte teste sau restrictii. Detalii aici.

 

Estonia

autoizolarea de 10 zile si testarea nu mai sunt necesare pentru persoanele vaccinate in ultimele 6 luni, cat si pentru cei care au avut virusul si de la infectare au trecut nu mai mult de 6 luni de cand au fost declarati vindecati. Vezi mai multe detalii aici.

 

Georgia 

din 1 februarie 2021 toti turistii care pot dovedi ca au fost vaccinati cu ambele doze, intra in Georgia fara alte restrictii. Detalii aici.

 

Grecia

– anunta ca permite accesul turistilor pe baza dovezii de vaccinare dupa ce au trecut 14 zile de la rapel. Detalii aici.

 

Islanda

renunta la carantinarea pasagerilor care fac dovada vaccinarii. Masura este deja in vigoare. E necesar prezentarea unui certificat international valid de vaccinare completa. Detalii aici.

 

Lituania

– persoanele care au fost confirmate cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 90 zile cat si cele care au fost vaccinate sunt scutite de la prezentarea unui test negativ cat si de la masura autoizolarii.

– Se cere un document care sa ateste vaccinarea in engleza, rusa sau lituaniana. Detalii aici.

 

Madeira

– anunta ca primeste persoanele vaccinate pe baza dovezii de vaccinare si respectand numarul de zile pana la activarea sistemului imunitar, specifice fiecarui vaccin. Detalii aici.

 

Maldive

-anunta ca turistii vaccinati cu ambele doze si daca de la administrarea dozei de rapel au trecut 14 zile, nu vor mai prezenta alt test si vor putea intra nestingheriti. Detalii aici.

 

Muntenegru

-persoanele care prezinta o dovada ca au fost vaccinate cu a doua doza de vaccin si ca au trecut minim 7 zile de la administrarea acesteia. Detalii aici.

 

Polonia

– persoanele care au fost vaccinate sunt exceptate de la masura caratinarii. Masura este deja in vigoare. Detalii aici.

 

Republica Moldova

permite intrarea pe baza de vaccin chiar daca vii din tari considerate rosii. In prezent, Romania este considerata tara verde, deci nu sunt restrictii. Detalii aici.

 

San Marino

-puteti intra in San Marino pe baza dovezii de vaccinare. Detalii aici.

 

Slovenia

– cei care sunt vaccinati nu mai intra in carantina si nu mai este nevoie sa prezinte un test negativ.

Masura se aplica astfel:

>> pentru cei vaccinati cu vaccinul Biontech/Pfizer dupa minim 7 zile de la administrarea dozei de rapel;

>> pentru cei vaccinati cu vaccinul Moderna dupa minim 14 zile de la administrarea dozei de rapel;

>> pentru cei vaccinati cu vaccinul AstraZeneca dupa minim 14 zile de la administrarea dozei de rapel. Detalii aici.

 

Citeste informatii la zi despre Restrictiile de calatorie pe baza de test, carantina, tari inchise turismului si parcurge Lista verde a Romaniei.

 

Alte articole

21 de cazari din Romania dotate cu ciubar

Cazari pe malul apei perfecte pentru pescuit si relaxare.

Atractii si cazari in Brasov

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii