Acasă Noutati travel Tarile care permit intrarea pe baza de vaccin

Tarile care permit intrarea pe baza de vaccin

de Calatorul Multumit
intrarea pe baza de vaccin | tari care solicita vaccin | vaccin | calatorii |

intrarea pe baza de vaccin | tari care solicita vaccin | vaccin | calatorii |

Tarile care permit intrarea pe baza de vaccin. O data obtinuta dovada vaccinarii si a trecerii a macar 10 zile de la rapel (al doilea vaccin) anumite tari au anutat ca primesc turistii fara alte teste sau carantina. Este vorba de tari din Europa dar si de de pe alte continente.  Cine nu are vaccinul facut din diferite motive va intra in tara respectiva supunandu-se regulilor in vigoare: test, carantina sau ce alte masuri sunt prevazute.

Lista va fi actualizata imediat ce vor aparea noi informatii oficiale. Informatii valabile la data de 21 februarie 2021.

 

In primul rand este vorba de Romania, care in baza Hotararii nr. 4/18.01.2021, permite intrarea in tara fara carantina a tuturor calatorilor care dovedesc ca au facut vaccinul si au trecut 10 zile dupa administrarea dozei a 2-a.

 

Daca iti rezervi o vacanta pe cont propriu ai nevoie si de o cazare cu anulare gratuita cu BOOKING ! Daca se schimba planurile, esti acoperit!
Booking.com

 

Cipru – anunta ca de la 1 martie 2021, va permite accesul turistilor, din orice tara, fara restrictii daca ei fac dovada vaccinarii. Detalii aici.

 

 Estonia- autoizolarea de 10 zile si testarea nu mai sunt necesare pentru persoanele vaccinate in ultimele 6 luni cat si pentru cei care au avut virusul si de la infectare au trecut nu mai mult de 6 luni de cand au fost declarati vindecati. Detalii aici.

 

Georgia – din 1 februarie 2021 toti turistii care pot dovedi ca au fost vaccinati cu ambele doze, intra in Georgia fara alte restrictii. Detalii aici.

 

Islanda – renunta la carantinarea pasagerilor care fac dovada vaccinarii. Masura este deja in vigoare. Se necesita prezentarea unui certificat international valid de vaccinare completa. Detalii aici.

 

Lituania-persoanele care au fost confirmate cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 90 zile cat si cele care au fost vaccinate sunt scutite de la prezentarea unui test negativ cat si de la masura autoizolarii. Se cere un document care sa ateste vaccinarea in engleza, rusa sau lituaniana. Detalii aici.

 

Polonia – persoanele care au fost vaccinate sunt exceptate de la masura caratinarii. Masura este deja in vigoare. Detalii aici.

 

Republica Moldova – permite intrarea pe baza de vaccin chiar daca vii din tari considerate rosii. In prezent, Romania este considerata tara verde, deci nu sunt restrictii. Detalii aici.

 

Slovenia-cei care sunt vaccinati nu mai intra in carantina si nu mai este nevoie sa prezinte un test negativ.  Masura se aplica astfel: pentru cei vaccinati cu vaccinul Biontech/Pfizer dupa minim 7 zile de la administrarea dozei de rapel; pentru cei vaccinati cu vaccinul Moderna dupa minim 14 zile de la administrarea dozei de rapel; pentru cei vaccinati cu vaccinul AstraZeneca dupa minim 14 zile de la administrarea dozei de rapel. Detalii aici.

 

Citeste informatii la zi despre Restrictiile de calatorie pe baza de test, carantina, tari inchise turismului si parcurge Lista verde a Romaniei.

 

Alte articole

Cazari la case de vacanta si cabane in Romania pentru Paste

21 de cazari din Romania dotate cu ciubar

Cazari pe malul apei perfecte pentru pescuit si relaxare. 

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii