Acasă Noutati travel Tarile care permit intrarea pe baza de vaccin

Tarile care permit intrarea pe baza de vaccin

de Calatorul Multumit
intrarea pe baza de vaccin | tari care solicita vaccin | vaccin | calatorii |

intrarea pe baza de vaccin | tari care solicita vaccin | vaccin | calatorii |

Tarile care permit intrarea pe baza de vaccin. O data obtinuta dovada vaccinarii si a trecerii a macar 10 zile de la rapel (al doilea vaccin) anumite tari au anuntat ca primesc turistii fara alte teste sau carantina.

Este vorba de tari din Europa dar si de de pe alte continente.  Cine nu are vaccinul facut din diferite motive va intra in tara respectiva supunandu-se regulilor in vigoare: test, carantina sau alte masuri care sunt prevazute. Consulta lista de Restrictii pentru fiecare tare in parte, AICI. 

In primul rand este vorba de Romania, care in baza Hotararii nr. 4/18.01.2021, permite intrarea in tara fara carantina a tuturor calatorilor care dovedesc ca au facut vaccinul si au trecut 10 zile dupa administrarea dozei a 2-a.

 

Ai vrea sa faci un tur cu un ghid in Palatul Cotroceni, la Ateneul Roman sau la Targoviste, barajul Vidraru si Curtea de Arges?

Rezerva turul tau pe Tiqets si descopera palatele din Bucuresti! Vezi ofertele Tiqets aici.


 

Daca iti rezervi o vacanta pe cont propriu ai nevoie si de o cazare cu anulare gratuita cu BOOKING ! Daca se schimba planurile, esti acoperit!
Booking.com

Lista va fi actualizata imediat ce vor aparea noi informatii oficiale. Informatii valabile la data de 8 iulie 2021.

Austria

-Poti calatori in Austria si pe baza de vaccin respectand urmatorii termeni:

  • au trecut cel putin 22 de zile de la administrarea primei doze de vaccin, dar nu mai mult de 3 luni;
  • imunizarea cu cea de-a doua doză de vaccin să nu fi avut loc cu mai mult de 9 luni in urma;
  • in cazul imunizării cu un vaccin administrat într-o singură doza, aceasta să nu fi fost efectuata cu mai mult de 9 luni în urma;
  • dacă vaccinarea a avut loc după cel puţin 21 de zile de la emiterea unui test biologic-molecular pozitiv pentru SARS-CoV-2 sau a dovezii prezenței anticorpilor, cu condiția ca vaccinul să nu fi fost administrat cu mai mult de 9 luni in urma. Detalii aici.

 

Belize

-in cazul in care detii dovada ca ai facut vaccinul, poti calatori in Belize fara a mai fi nevoie de alte teste. Detalii aici.

 

Croatia

-intrarea in tara este permisa dupa ce au trecut 14 zile de la vaccinarea cu doza de rapel sau de la vaccinarea cu doza unica.

Se permite intrarea pe baza de test PCR, antigen sau dovada vindecarii. Detalii aici.

 

Ecuador

-prezentarea unui certificat de vaccinare te scuteste de alte teste sau restrictii. Detalii aici.

 

Elvetia

-Intrarea in Elvetia pe cale aeriana este conditionata de detinerea unui test PCR negativ. Persoanele vaccinate complet sau cele care  prezintă un certificat medical care atestă că au fost diagnosticate cu COVID-19 nu mai prezinta test;

-copiii cu varsta de pana la 16 ani nu prezinta test.

-se completeaza si un formular. Detalii aici.

 

Estonia

autoizolarea de 10 zile si testarea nu mai sunt necesare pentru persoanele vaccinate in ultimele 6 luni, cat si pentru cei care au avut virusul si de la infectare au trecut nu mai mult de 6 luni de cand au fost declarati vindecati. Vezi mai multe detalii aici.

 

Finlanda

-se accepta prezentarea dovezii de vaccinare si minim 14 zile de la doza de rapel, a dovezii care atesta trecerea prin boala sau a unui test negativ la 72 ore. In pls, se accepta si o dovada de infectare urmata de dovada administrarii unei doze de vaccin inainte cu 7 zile de efectuarea calatoriei.  Detalii aici. 

 

Franta
  • nu au nevoie de test negativ pentru Covid –  persoanele care sunt vaccinate complet cu un vaccin autorizat de UE. Dovada imunizarii este valabila daca au trecut cel putin 2 sapatamani de la a doua injectie cu vaccinurile care se fac cu doza dubla (Pfizer, Moderna, AstraZeneca), 4 saptamani de la injectia pentru vaccinul cu doza unica (Johnson & Johnson) si 2 saptamani de la injectia facuta in cazul persoanelor care au fost infectate cu Covid-19 si pentru care, in Franța, este necesară o singură injectie.
  • persoanele care nu sunt vaccinate (schemă completă, conform detaliilor de mai sus) trebuie să prezinte la imbarcare / la trecerea frontierei rezultatul unui test negativ la COVID-19, fie PCR, fie antigen, efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de plecare. Detalii aici.
Georgia 

din 1 februarie 2021 toti turistii care pot dovedi ca au fost vaccinati cu ambele doze, intra in Georgia fara alte restrictii. Detalii aici.

 

Germania

obligația de a face dovada testării PCR la 72 ore sau antigen la 48 ore, a vaccinării sau a vindecării NUMAI pentru cei care sosesc pe cale aeriana in Germania. Pe cale rutiera se poate intra fara a prezenta nimic. Detalii aici.

Grecia

– anunta ca permite accesul turistilor pe baza dovezii de vaccinare dupa ce au trecut 14 zile de la rapel. Se poate intra si pe baza dovezii de vindecare sau a unui test negativ PCR la 72 ore sau antigen la 48 ore. Detalii aici.

 

Islanda

renunta la carantinarea pasagerilor care fac dovada vaccinarii. Masura este deja in vigoare. Este necesar prezentarea unui certificat international valid de vaccinare completa. Detalii aici.

 

Italia

-anunta ca permite accesul turistilor pe baza dovezii de vaccinare dupa ce au trecut 14 zile de la rapel. In plus se permite intrarea pe baza de test PCR sau antigen la 48 ore sau dovada vindecarii.  Detalii aici.

 

Lituania

– persoanele care au fost confirmate cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 90 zile cat si cele care au fost vaccinate sunt scutite de la prezentarea unui test negativ cat si de la masura autoizolarii. Daca nu ati fost vaccinati sau v-ati recuperat dupa boala trebuie sa prezentati un test negativ PCR la 72 ore sau antigen la 48 ore. Detalii aici.

 

Malta

-Din 14 iulie 2021, Malta anunta ca va permite accesul in tara numai turistilor vaccinati. Detalii aici. 

 

Muntenegru

-persoanele care prezinta o dovada ca au fost vaccinate cu a doua doza de vaccin si ca au trecut minim 7 zile de la administrarea acesteia. Detalii aici.

 

Polonia

– persoanele care au fost vaccinate sunt exceptate de la masura caratinarii. Masura este deja in vigoare. Detalii aici.

 

Portugalia

-pentru cei care sosesc pe cale aeriana este obligatorie prezentarea la imbarcare a unui certificat de vaccinare cu trecerea a 14 zile de la doza de rapel, test PCR la 72 ore sau antigen la 48 ore, dovada vindecarii. Detalii aici.

 

Republica Moldova

permite intrarea pe baza de vaccin sau de un test PCR negativ 72 ore. Detalii aici.

 

San Marino

-puteti intra in San Marino pe baza dovezii de vaccinare. Detalii aici.

 

Slovenia

– cei care sunt vaccinati nu mai intra in carantina si nu mai este nevoie sa prezinte un test negativ.

Masura se aplica astfel:

>> pentru cei vaccinati cu vaccinul Biontech/Pfizer dupa minim 7 zile de la administrarea dozei de rapel;

>> pentru cei vaccinati cu vaccinul Moderna dupa minim 14 zile de la administrarea dozei de rapel;

>> pentru cei vaccinati cu vaccinul AstraZeneca dupa minim 14 zile de la administrarea dozei de rapel. Detalii aici.

 

Suedia 

-din 30 iunie, Suedia accepta dovada vaccinarii si minim14 zile de la administrarea dozei de rapel; test negativ la 72 ore sau dovada recuperarii. Detalii aici.

 

Turcia

-din 1 iunie 2021 cei care au un certificat de vaccinare din ultimele 6 luni care sa dovedeasca ca au fost imunizati si au trecut 14 zile de la rapel nu mai prezinta test sau cei care prezinta un document oficial care atesta că au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 6 luni.

-cei care nu au macar unul din aceste documente vor prezenta un test negativ efectuat cu maximum 72 de ore inainte de intrarea in tara sau al unui test rapid antigen, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii in Turcia. Detalii aici.

 

Ungaria

-se elimina restrictiile de intrare pentru cei vaccinati cu schema completa, 2 doze sau 1 doza de vaccin daca asa prevede vaccinul. Detalii aici.

 

Citeste informatii la zi despre Restrictiile de calatorie pe baza de test, carantina, tari inchise turismului si parcurge Lista verde a Romaniei.

 

Alte articole

21 de cazari din Romania dotate cu ciubar

Cazari pe malul apei perfecte pentru pescuit si relaxare.

Atractii si cazari in Brasov

ABONARE LA NEWSLETTER

Citește mai departe

Lasa un comentariu

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. OK Detalii